Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Säkerhets- och sekretesspolicyer

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Här är bara några av de policyer du kan tillämpa för att skydda dina Chrome-användares sekretess och datasäkerhet. Läs policyerna nedan. Klicka sedan på länkarna för att tillämpa dem från den plattform du vill.

Läs Så här fungerar Chrome-policyhanteringen om detta är nytt för dig.

Chromes säkerhetspolicyer

Dessa policyer kan bidra till att skydda användarnas data och exponering för skadlig programvara eller andra hot.

Policybeskrivning Steg för din plattform
Styr användningen av Chrome Remote Desktop.   Windows Mac

Tvinga användarna att logga in på sitt hanterade konto för att använda webbläsaren Chrome på hanterade datorer.

Se till att de policyer du anger på Googles administratörskonsol tillämpas.

Windows Mac
Hindra användarna från att ladda ned potentiellt skadliga filer genom att tillämpa varningar från Google Säker webbsökning.   Windows Mac Linux
Skydda användarna från obetrodda platser genom att slå på platsisolering. Administratörskonsol Windows Mac Linux
Tillåta eller blockera webbplatser som användarna får besöka. Administratörskonsol Windows Mac Linux

Chromes sekretesspolicyer

Du kan inaktivera dessa policyer för att förhindra att information som användarna anger i Chrome att skickas till Google.

Automatisk ifyllning av formulär

Inaktivera denna policy om du vill förhindra att Chrome sparar information som användare anger i formulär, till exempel namn, adresser och telefonnummer.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avAutomatisk ifyllning av formulär
  • Windows gruppolicy – aktivera autofyll
  • Namn för Mac/Linux-inställning – AutoFillEnabled

Mer information om principen för Windows, Mac och Linux: AutoFillEnabled

Google Översätt

Inaktivera denna policy om du vill förhindra att Chrome erbjuder sidöversättningar på språk som inte har angetts i användarens språkinställningar.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avGoogle Översätt
  • Windows gruppolicy – aktivera översättning
  • Namn på Mac/Linux-inställning – TranslateEnabled

Mer information om principen för Windows, Mac och Linux: TranslateEnabled

Rapportering av mätvärden

Inaktivera denna policy om du vill förhindra att Chrome rapporterar användningsstatistik, kraschrapporter och annan diagnostisk data tillbaka till Google.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avEnhetföljt avAnonym måttrapportering
  • Windows Group Policy – aktivera rapportering av användning och kraschrelaterade data
  • Namn på Mac/Linux-inställning: – MetricsReportingEnabled

Mer information om principen för Windows, Mac och Linux: MetricsReportingEnabled

Lösenordshantering

Inaktivera denna policy om du vill förhindra att Chrome sparar användarnas lösenord.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avLösenordshantering
  • Windows Group Policy – aktivera möjlighet att spara lösenord i lösenordshanteraren
  • Namn på Mac/Linux-inställning – Password ManagerEnabled

Mer information om principen för Windows, Mac och Linux: PasswordManagerEnabled

Sökförslag

Inaktivera denna policy om du vill förhindra att Chrome använder en tjänst för förutsägande för att hjälpa till att slutföra webbadresser eller söktermer som användare anger i adressfältet.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avSökförslag
  • Windows gruppolicy – aktivera sökförslag
  • Namn för Mac/Linux-inställning – SearchSuggestEnabled

Mer information om principen för Windows, Mac och Linux: SearchSuggestEnabled

Stavningskontroll

Inaktivera denna policy för att förhindra att Chrome använder Googles webbaserade stavningskontroll för att föreslå stavningskorrigeringar på hanterade enheter.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avStavningskontroll
  • Windows grupppolicy: Aktivera eller inaktivera webbaserad stavningskontroll
  • Namn på Mac/Linux-inställning: SpellCheckServiceEnabled

Mer information om principen för Windows, Mac och Linux: SpellCheckServiceEnabled

Relaterade ämnen