Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Policyer för användarupplevelse

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Vill du anpassa webbläsarinställningarna för ChromeOS? Starta en provperiod på Chrome Enterprise Upgrade utan kostnad i dag

Här är bara några av de policyer du kan använda för att anpassa Chrome-användarnas bläddringsupplevelse.

Har du precis kommit igång? Läs Så här fungerar policyhantering i Chrome.

Policyer för Chrome-användarupplevelse

Läs mer om policyerna nedan. Klicka sedan på länkarna för detaljer och för att tillämpa dem från den plattform du vill.

Visa knappen Hem

Aktivera denna policy om du vill visa knappen Hem i verktygsfältet i Chrome-webbläsaren eller på Chrome-enheter. Om du klickar på knappen Hem öppnas din standardstartsida (se nedan).

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avHemknapp
  • Windows gruppolicy – visa startknappen på verktygsfältet
  • Namn för Mac/Linux-inställning – ShowHomeButton

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: ShowHomeButton

Ange en standardstartsida

Aktivera denna policy om du vill ange startsidan som öppnas när användare klickar på knappen Hem i Chrome-webbläsaren eller på Chrome-enheter.

Exempelvärde: https://www.exempel.com

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avStartsida
  • Windows gruppolicy – konfigurera webbadress för startsida
  • Namn för Mac/Linux-inställning – HomePageLocation

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: HomePageLocation

Öppna nya flikar till startsidans webbadress

Aktivera denna policy när du vill öppna nya flikar på en sida du anger, till exempel din startsida.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avNy fliksida
  • Windows gruppolicy – konfigurera webbadressen för sidan Ny flik
  • Namn för Mac/Linux-inställning – NewTabPageLocation

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: NewTabPageLocation

Ange Google som standardsökmotor

Aktivera dessa policyer om du vill använda google.com som sökmotor när användarna skriver i adressfältet högst upp i ett Chrome-fönster.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avSökleverantör i adressfältet
  • Windows gruppolicystandardsökmotor (mapp)
  • Namn för Mac/Linux-inställningflera policyer

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux:

Anpassa bakgrund för ChromeOS-enhet

Gäller enbart Chromebooks och andra enheter som kör ChromeOS.

Ladda upp en anpassad bild som ska användas som bakgrund på användarens inloggningsskärm och skrivbord.

Tillämpa från:

• Administratörskonsol – Chromeföljt avInställningarföljt avAnvändare och webbläsareföljt avAnpassad bakgrund
Slå på eller av stavningskontroll

Aktivera denna policy för att låta användarna utnyttja stavningskontrollen.

Tillämpa från:

• Windows gruppolicy – aktivera stavningskontroll
  • Namn för Mac/Linux-inställning – SpellcheckEnabled

Policydetaljer för Windows/Mac/Linux: SpellcheckEnabled

Slå på eller av språk för stavningskontroll

Aktivera SpellcheckLanguage-policyn så att användarna kan ange språk i stavningskontrollen.

Tillämpa från:

• Windows gruppolicy – kräv aktivering av språk för stavningskontroll
  • Namn för Mac/Linux-inställning – SpellCheckLanguage

Policyinformation för Windows/Mac/Linux: SpellcheckLanguage

Aktivera SpellcheckLanguageBlocklist-policyn om du inte vill tillåta användare att ange språk i stavningskontrollen.

Tillämpa från:

• Windows gruppolicy – kräv inaktivering av språk för stavningskontroll
  • Namn på Mac/Linux-inställning – SpellcheckLanguageBlocklist

Policyinformation för Windows/Mac/Linux: SpellcheckLanguageBlocklist

Fler policyer