Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Introduktion till hantering av webbläsaren Chrome och ChromeOS-enheter

Som administratör för ett företag eller en skola kan du implementera företagsfunktioner för Chrome-användare på flera olika enheter – Windows-, Mac- och Linux-datorer samt Chromebooks och andra ChromeOS-enheter.

Hantera Chrome-webbläsaren

Implementera Chrome-webbläsare på organisationens Windows-, Mac- och Linux-datorer. Använd sedan önskade IT-verktyg för att tillämpa policyer på enheter, installera företagsappar och -tillägg samt hantera andra företagsfunktioner i Chrome.

• Använd Googles administratörskonsol för att tillämpa policyer för Chrome-användare på hanterade datorer. Visa detaljerade rapporter över varje webbläsares version, installerade appar och tillägg och tillämpade policyer
  • Använd Windows gruppolicy eller lokala konfigurationsverktyg för Mac och Linux för att hantera policyer på hanterade enheter. Google tillhandahåller ett MSI-installationsprogram för Windows och policymallar för samtliga tre plattformar.

Börja hantera webbläsaren Chrome

Chromebook icon

Hantera ChromeOS-enheter

Du kan hantera policyer på enheter med Chrome som operativsystem. Dessa enheter omfattar Chromebook, Chromebox och Chromebits.

Från administratörskonsolen kan du tillämpa policyer, installera appar och tillägg, ansluta enheter till dina VPN- och Wi-Fi-nätverk och hantera andra Chrome-funktioner.

Om Chrome-enhetshantering

Download Chrome

Tillämpa 300+ företagspolicyer

Oavsett om du hanterar Chrome-webbläsare eller ChromeOS-enheter, kan du tillämpa många olika policyer:

• tillåta eller blockera appar och webbadresser
  • tillämpa sekretess- och säkerhetspolicyer
  • installera och hantera appar och tillägg för företag
  • hantera automatiska uppdateringar i Chrome.

Så här fungerar Chrome-policyhanteringen