Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Vanliga frågor om Chrome Enterprise och Education

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Allmänt

Hur skiljer sig webbläsaren Chrome för företag från webbläsaren Chrome för konsumenter?

Chrome-webbläsaren för företag (kallas ibland Chrome Enterprise) är samma Chrome-webbläsare som används av konsumenter. Skillnaden består i hur webbläsaren implementeras och hanteras. IT-administratörer som laddar ned Chrome Enterprise-paketet kan installera Chrome via MSI och hantera organisationens Chrome via gruppolicy för att tillämpa över 200 policyer.

Vilka plattformar kan jag hantera Chrome på?

Chrome stöder administrationsfunktioner i Windows, Mac och Linux.

Mer information finns i Börja hantera webbläsaren Chrome.

Hur hanteras diskutrymme i delade Chromebook-miljöer?

För att förhindra att hårddisken fylls på en registrerad enhet kontrollerar enheten en gång i minuten och tar bort cacheminnen och profiler, från äldsta till nyaste, tills det finns minst 2 GB ledigt utrymme på enheten. Det här beteendet styrs inte av en policyinställning utan sker automatiskt för alla registrerade enheter.

Cacheminne och profiler för inloggade användare raderas inte. Om det bara finns ett konto på enheten tas det aldrig bort för att öka tillgängligt minne. Om det finns flera konton på enheten tas kontot för den aktuella inloggade användaren aldrig bort. Den inloggade användaren kan dessutom hantera diskutrymme.

Programspecifika objekt tas bort parallellt med ChromeOS-objekt.

Raderingsbegäran Åtgärd
ChromeOS
1 Webbläsarcache
2 Google Drive-cacheminne
3 Android-cacheminne
4 Användarprofiler
*En profil finns alltid kvar på enheten.
Appspecifik (endast inloggad användare)

Ej tillämpligt

Filer-appen: Radera mappen Ladda ned
Ej tillämpligt Android-appar: Appspecifika åtgärder

Installation

Finns det ett Windows MSI för att installera webbläsaren Chrome?

Ja. Om du vill ladda ned senaste MSI laddar du ned Chrome Enterprise-paketet.

Om du vill ladda ned webbläsaren Chrome för personligt bruk öppnar du https://www.google.com/chrome/.

Kan jag återställa tidigare versioner av Google Chrome?

Google rekommenderar att du alltid använder den senaste versionen av Chrome. Gör så här om du behöver använda en tidigare version:

1. Avinstallera din nuvarande version.
  2. Ta bort alla användares sparade profildata genom att ta bort följande katalog:
    • Windows Vista och senare: C:\Users\<user>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
    • Windows XP och tidigare: C:\Documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data
      Obs! Du måste ha dolda mappar aktiverade för att kunna följa hela sökvägen.
    • macOS: ~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default
    • Linux: ~/.config/google-chrome/Default

Varning! När du tar bort dessa mappar tas användarnas bokmärken, webbhistorik osv. permanent bort.

3. Installera om den äldre versionen.
Finns det äldre versioner av Windows MSI för webbläsaren Chrome?

Nej, äldre versioner av MSI-filer är inte tillgängliga och de saknar stöd.

Kan jag installera MSI per system i stället för per användare?

MSI-filen installeras endast på systemnivå så att alla användare på datorn får åtkomst till samma instans av Chrome.

Uppdateringar

Hur ofta uppdateras Chrome?

Google släpper en uppdatering av webbläsaren Chrome och ChromeOS-enheterna ungefär var fjärde vecka.

Var hittar jag viktig information för respektive version av Chrome?

Vi publicerar viktig information för företagsadministratörer vid utgåvor med större förändringar av webbläsaren Chrome. Du kan även följa uppdateringar på den allmänna Chrome-versionsbloggen: https://chromereleases.googleblog.com.

Hur kan jag få förhandsinformation om säkerhetsuppdateringar?

Läs om säkerhetsuppdateringar så snart är de är offentliga genom att prenumerera på bloggen https://chromereleases.googleblog.com.

Policyer och inställningar

Hur kontrollerar jag vilka Chrome-policyer som används?

Ange chrome://policy i adressfältet för Chrome. Då visas alla policyer som för tillfället tillämpas på webbläsaren eller ChromeOS-enheten.

Se även Visa en enhetens nuvarande Chrome-policy.

Vilka är skillnaderna mellan användarnas policyer och enhetspolicyer? Hur hanterar jag webbläsaren Chrome på Windows-enheter i mitt företag?

Du kan tillämpa Chrome-policyer på företags Windows-datorer med Windows Gruppolicy, Windows Registry Settings och filen initial_preferences.

Mer information finns i Webbläsaren Chrome på Windows (lokal hantering).

Obs! För webbläsaren Chrome 91 eller senare ersätter filen med namnet initial_preferences filen master_preferences. Minimera störningar i Chrome genom att fortsätta stödja båda filnamnen. Ytterligare ändringar meddelas i Viktig information om Chrome Enterprise

Fungerar policyer jag ställer om mina användare redan har installerat webbläsaren Chrome?

Ja, på företagshanterade enheter. På en hemdator måste användaren logga in på Chrome med sitt hanterade Google-konto, till exempel Google Workspace, för att policyerna ska fungera i Chrome.

Support

Hur många versioner tillbaka i Chrome-webbläsaren och ChromeOS finns det stöd för?

Google tillhandahåller support för de senaste versionerna av.

• webbläsaren Chrome – stabil kanal, utökad stabil kanal, beta- och utvecklingskanal.
  • ChromeOS — stabil kanal, kandidat för långsiktig support (LTC), beta- och utvecklingskanalerna samt de fasta OS-versioner som för närvarande är tillgängliga på administratörskonsolen för stabil kanal och LTS.

Mer information finns i Lanseringskanaler för Chrome-webbläsaren och Metodtips för ChromeOS-lansering.

Kan jag få support via telefon eller e-post?

Ja, om du har ett Google Workspace eller Google Workspace for Education-konto eller om ditt företag har köpt support för Chrome Enterprise.

Hur anmäler jag ett fel?

Du kan anmäla ett fel i vår offentliga problemspårare. Vi rekommenderar att du först använder sökfälten för att leta efter liknande buggar. Då kan du se om buggen redan är löst.

Tyvärr kan vi inte ge någon exakt tidsuppgift om när specifika buggar åtgärdas. Du kan följa den offentliga buggen och se när ändringar görs, när den markeras som löst och när den avslutas.

Vilka andra supportresurser online finns?

Förutom hjälpcentret för Chrome Enterprise kan du få hjälp online på:

Hur ser jag till att Chrome fungerar med organisationens interna appar?

Om användarna behöver få åtkomst till webbplatser och appar i en äldre webbläsare (exempelvis de som använder sig av ActiveX, Java eller Silverlight), använder du stöd för äldre webbläsare för att automatiskt växla mellan Chrome och en annan webbläsare. Testa dina interna applikationer på Beta- och Dev-kanalerna i Chrome för att se till att dina system fungerar med de kommande stabila utgåvorna av Chrome.

Om du hittar problem i Chrome, till exempel om sidor kraschar, andra webbsidor visas i Chrome än i Safari, och så vidare, kan du meddela oss genom att anmäla ett fel.