Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Använda ChromeOS-kringutrustning i virtualiseringslösningar

Google har testat och validerat virtualiseringslösningar, inklusive Citrix Workspace och VMware Horizon, genom vårt program Rekommenderas för Chrome Enterprise.

I miljöer med virtuell skrivbordsinfrastruktur (VDI) är alternativen för kringutrustning USB-omdirigering och VDI-specifika integreringar.

USB-omdirigering

Med omdirigering av USB-enhet, som även kallas USB-passthrough, kan USB-enheter som är anslutna till en enhet anslutas virtuellt till fjärrvärdens VDI-session. En märkesläsare som är ansluten till en klientenhet är till exempel virtuellt ansluten till en app på ett virtuellt skrivbord, eller fjärrvärd, på enheten.

VDI-lösningar kan ha stöd för flera kringutrustning utan specifik anpassning per kringutrustning för att fungera med ChromeOS. Använd bara Googles administratörskonsol för att konfigurera USB-omdirigering.

USB-omdirigering i ChromeOS stöds för:

Du kan använda administratörskonsolen och ett VDI-program för att ansluta kringutrustning via USB-omdirigering. Mer information finns i:

Konfigurera USB-omdirigering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Andra inställningar.
  5. Klicka på USB-åtkomst.
  6. Ange listan över tillåtna USB-enheter. Ange kolonavgränsade hexadecimala par med leverantörs-id för USB och produkt-id, en post per rad. Mer information finns i Ange policyer för ChromeOS-enheter.
    Obs! Om du vill få USB-leverantörs-id och produkt-id i hexadecimalt format – på en ChromeOS-enhet med kringutrustning öppnar du chrome://usb-internals och klicka på Enheter.
  7. Klicka på Spara.
  8. Klicka på Inställningar för användare och webbläsare högst upp.
  9. Öppna Maskinvara.
  10. Klicka på Tillåtna enheter med WebUSB API.
  11. Ange en lista över webbadresser som kan ansluta till USB-enheter med specifika leverantörs- och produkt-id:n. Mer information finns i Konfigurera Chrome-policyer för användare eller webbläsare.
  12. Klicka på Spara.
  13. Uppdatera relevanta inställningar i VDI-appen som du använder.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.