Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Använda aviseringar från Chrome Management Telemetry API

För administratörer eller externa partner som använder Chrome Management Telemetry API.

Som Chrome-administratör kan du använda Chrome Telemetry API för att övervaka drift och status för ChromeOS-enheter som hjälper dig med analys och felsökning av grundorsaker.

Med hjälp av Chrome Management Telemetry API-aviseringar kan du prenumerera på och ta emot Telemetry API-händelseaviseringar med hjälp av Google Cloud Pub/Sub.

Mer information finns i Chrome Management Telemetry API

Google Cloud Pub/Sub

Med Google Cloud Pub/Sub kan du skapa ett system med eventproducenter och konsumenter som kallas utgivare och prenumeranter. Det här systemet streamar analys- och dataintegreringspipeliner för att ta emot och distribuera data.

Utgivare kommunicerar med prenumeranterna asynkront genom att sända händelser. De skickar händelser till Pub/Sub-tjänsten oavsett hur eller när dessa händelser bearbetas. Pub/Sub skickar sedan händelserna till alla tjänster som behöver dem. Pub/Sub behöver inte vänta på att prenumeranterna ska ta emot data, och det gör systemet mer flexibelt.

Innan du börjar

Kontrollera följande innan du kan ansluta Chrome Management Telemetry API-aviseringar till Google Cloud Pub/Sub.

Steg 1: Aktivera telemetriaviseringar för Chrome Management

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Användar- och enhetsrapportering.
  5. Klicka på Rapportera enhetstelemetri.
  6. Välj Aktivera all telemetrirapportering.
  7. Klicka på Spara.

När du har aktiverat telemetrirapportering kan du skapa en prenumeration för olika typer av händelser som sker på ChromeOS-enheterna i organisationen. Aviseringar om dessa händelser skickas sedan till deras konfigurerade ämne för Pub/Sub.

Steg 2: Skapa ett ämne för Pub/Sub i ett Google Cloud-projekt

Mer information finns i Integrera Google Cloud Pub/Sub med Chrome Browser Cloud Management.

1. Logga in på Google Cloud Platform.
  2. Öppna sidan Topics i avsnittet Pub/Sub.
  3. Välj ett befintligt ämne eller klicka på Skapa ämne.
  4. Ange ett ämnes-id och klicka på Skapa ämne.
  5. Välj det ämne du skapade för att få händelserna från Chrome.
  6. Under Behörigheter klickar du på Lägg till medlem.
  7. Under New principals (nya huvudkonton) anger du cloud-pub-sub-publisher@chrome-reporting.iam.gserviceaccount.com.
    Det här är det konto som Googles server använder för att göra anrop till Publisher API för ämnet Pub/Sub. Ämnet måste ge publiceringsåtkomst till detta konto.
  8. Välj Utgivar/underutgivare under Roll.
  9. Klicka på Spara.
  10. Kopiera ämnets fullständiga sökväg och spara den för nästa steg i administratörskonsolen.

Steg 3: Registrera ämnet Pub/Sub och skapa aviseringskonfigurationer

Om du vill skapa aviseringskonfigurationer måste du anropa Chrome Management Telemetry API. På följande länkar finns all ytterligare information du behöver.

• Om du vill veta hur du får åtkomst till Chrome Management Telemetry API kan du läsa den här allmänna guiden.
  • Mer information om hur du skapar en aviseringskonfiguration finns här. Du kan anropa Telemetry Notifications API och skapa aviseringskonfigurationer genom att skicka en POST-begäran.
    • Ersätt google_cloud_pubsub_topic med ditt ämne i brödtexten.
      Om du till exempel vill konfigurera händelseaviseringar för tillagda och borttagna USB-aviseringar ställer du in:

{

"google_cloud_pubsub_topic": "projekt/ditt-projekt/topics/ditt-ämne",

"filter": {

"telemetry_event_notification_filter": {

"event_types": [

"USB_ADDED",

"USB_REMOVED"

]

}

}

}

Steg 4: Börja ta emot Chrome Management Telemetry API-aviseringar

Du kan få aviseringar på följande sätt: