Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

ChromeOS-gegevensbeheer instellen

Veelgestelde vragen

Hoe passen ChromeOS-opties voor gegevensbeheer bij ons Chrome Enterprise Premium-aanbod?

De 2 functies vullen elkaar aan.

• ChromeOS-opties voor gegevensbeheer werken alleen op ChromeOS en passen, indien relevant, beperkingen toe op OS-niveau op basis van de contentbron en -bestemming. Hieronder vallen ook beperkingen die niet haalbaar zijn op browserniveau, zoals schermopnamen, het elektronische privacyscherm en scherm delen.
  • Chrome Enterprise Premium werkt op alle platforms en past beperkingen op browserniveau toe op basis van gegevens die worden geüpload naar Google en worden gescand op specifieke regex-patronen. Bijvoorbeeld door een nationaal identificatienummer te markeren. Chrome Enterprise Premium ondersteunt een kleinere subset beperkingen op basis van waar de browser controle over heeft, zoals het klembord en afdrukken.

Moet een apparaat online zijn om ChromeOS-gegevensbeheeropties te gebruiken?

Nee, het apparaat moet toegang hebben tot internet om beleidswijzigingen te kunnen ontvangen. Daarna wordt alles lokaal op het apparaat geëvalueerd.

Gebeurtenissen die worden gegenereerd terwijl een apparaat offline is, worden opgeslagen en naar de Beheerdersconsole gestuurd als het apparaat verbinding maakt met internet.

Kan ik informatie krijgen over beperkingen op het apparaat?

Vanaf ChromeOS-versie 121 is er een interne foutopsporingspagina, chrome://dlp-internals, met informatie over de huidige lokaal toegepaste beperkingen op een apparaat.