Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera webbläsaren Chrome med Microsofts Intune-administrationsmallar för import

Som Chrome Enterprise-administratör kan du hantera webbläsaren Chrome på Microsoft Windows-datorer med Microsoft Intune-administrationsmallar för import.

I inställningskatalogen för Microsoft Endpoint Manager finns enbart en grundläggande uppsättning konfigurationer från webbläsaren Chrome. Om du behöver konfigurera andra inställningar som inte är tillgängliga i inställningskatalogen kan du använda policyn för importerade administrativa mallar som är tillgänglig i Microsoft Endpoint Manager.

Innan du börjar

Steg 1: Importera ADMX-filen

1. Logga in på administratörscentret för Microsoft Endpoint Manager.
  2. Klicka på Enheterföljt avKonfigurationsprofilerföljt avImportera ADMX.
    1. Du hittar Googles officiella ADMX-mallar och Googles ADM-mall för uppdatering här
    2. Packa upp filerna och ladda upp dem i Microsoft Endpoint Manager.
  3. Så här importerar du filerna google.admx och google.adml :
    1. Klicka på Import.
    2. Importera filerna.
    3. Klicka på Next.
    4. Klicka på Create.
  4. Så här importerar du filerna GoogleUpdate.admx  och GoogleUpdate.adml :
    1. Klicka på Import.
    2. Importera filerna.
    3. Klicka på Next.
    4. Klicka på Create.
  5. Så här importerar du filerna chrome.admx  och chrome.adml :
    1. Klicka på Import.
    2. Importera filerna.
    3. Klicka på Next.
    4. Klicka på Create.

Obs! Du måste ladda upp filerna google.admx och google.adml först. Om du inte gör det visas felmeddelandet ADMX file referenced not found NamespaceSpace:Google.Policies. Ladda upp den först.

Steg 2: Konfigurera policyn

1. I administratörscentret för Microsoft Endpoint Manager klickar du på Devices följt avWindowsföljt avConfiguration profiles.
  2. Klicka på Create Profile.
  3. Under Platforms väljer du Windows 10 and later.
  4. Välj Templates i Profile type
  5. Klicka på Imported Administrative templates (Preview).
  6. Klicka på Create.
  7. Ange ett konfigurationsnamn, till exempel Importerade administratörsmallar – Google Chrome.
  8. Klicka på Next.
  9. Konfigurera webbläsaren baserat på organisationens krav.
  10. Välj tillämpliga Scope tags.
  11. Klicka på Next.
  12. Välj tillämpliga inkluderade grupper, uteslutna grupper och respektive filter.
  13. Klicka på Next.
  14. Klicka på Create.