Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Fästa uppdateringar av appar eller tillägg i Chrome

För administratörer som hanterar Chrome-policyer från Googles administratörskonsol.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du fästa den senaste versionen av en app eller ett tillägg i Chrome och styra när de uppdateras till en nyare version.

Innan du börjar

• Om du vill göra inställningar för en viss grupp användare eller registrerade Chrome-webbläsare lägger du till användarkontona eller webbläsarna i en grupp eller organisationsenhet. Det går bara att lägga till användarkonton i grupper. Mer information finns i Grupper och Lägg till en organisationsenhet.
  • Endast för appar och tillägg i Chrome som tvångsinstalleras för användare och webbläsare eller hanterade gästsessioner. Mer information finns i Installera appar och tillägg automatiskt.
  • Det finns en gräns på 500 för det totala antalet appar gånger antalet grupper.
  • Om appen eller tillägget för Chrome publiceras i Chrome Web Store kanske det inte går att fästa versioner och ett felmeddelande visas. Följande villkor förhindrar att versioner fästs:

Fästa appar och tillägg i Chrome Web Store

Du kan bara fästa den senaste versionen från Chrome Web Store eller en version som för närvarande finns i en organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tillägg. Sidan Översikt öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avAppar och tillägg.

3. Klicka på den typ av app eller tillägg du vill fästa på en viss version:
    • Användare och webbläsare – för ChromeOS-enheter med version 89 eller senare
    • Hanterade gästsessioner – för ChromeOS-enheter med version 98 eller senare
  4. (Endast användare) Så här tillämpar du inställningen på en grupp:
    1. Välj Grupper.
    2. Välj den grupp som du vill tillämpa inställningen på.
  5. (Valfritt) Om du vill tillämpa inställningen på en avdelning eller ett team väljer du en organisationsenhet vid sidan. Visa hur
  6. Leta upp den app som du vill fästa.
  7. Välj versionen som du vill fästa under Fäst version.
    När du fäster appar och tillägg för första gången kan du bara fästa dem på den senaste versionen. För appar och tillägg som du redan har fäst går det att fortsätta fästa på den version som för närvarande är fäst. Om det finns en senare version kan du fästa den.
    Obs! Om du vill förhindra att appar eller tillägg fästs på en viss version väljer du Inte fäst.
  8. Bekräfta genom att klicka på OK.

Fästa appar och tillägg som användaren själv är värd för

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tillägg. Sidan Översikt öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avAppar och tillägg.

3. Klicka på den typ av app eller tillägg du vill fästa på en viss version:
    • Användare och webbläsare – för ChromeOS-enheter med version 89 eller senare
    • Hanterade gästsessioner – för ChromeOS-enheter med version 98 eller senare
  4. (Endast användare) Så här tillämpar du inställningen på en grupp:
    1. Välj Grupper.
    2. Välj den grupp som du vill tillämpa inställningen på.
  5. (Valfritt) Om du vill tillämpa inställningen på en avdelning eller ett team väljer du en organisationsenhet vid sidan. Visa hur
  6. Leta upp och klicka på raden för appen som du vill fästa. En sidopanel öppnas där du kan se ytterligare information och konfigurera policyer.
  7. Öppna Implementeringsinställningar.
  8. För Webbadress för installation anger du den anpassade webbadressen för appen eller tillägget som du använde när du lade till Chrome-appen eller Chrome-tillägget. Kontrollera att webbadressen du anger börjar med https:// och inte http://.
  9. Välj ett alternativ för Uppdatera webbadress:
    • Webbadress för installation (se ovan) – använd alltid webbadressen för installation (manifestfil) för version och installation.
    • UpdatecheckURL anges i tilläggsmanifestet – använd den webbadress som anges i appens eller tilläggets manifest för uppdateringar.
  10. Klicka på Spara.

Ytterligare information

• Om du glömmer att ta bort låsningen till en viss version kan appar och tillägg gå miste om kritiska säkerhets- och kompatibilitetsuppdateringar och nya funktioner.
  • Appar eller tillägg som är inaktuella har en informationsikon som informerar om att det finns en nyare version.
  • Om en äldre version av ett tillägg tvångsinstalleras gör ChromeOS-enheter följande:
    • Installera den äldre versionen om tillägget inte tidigare var tvångsinstallerat på enheten.
    • Återställ till den äldre versionen för tillfälliga användarsessioner, hanterade gästsessioner eller tillägg på inloggningsskärmen.
    • Återställ inte för icke-tillfälliga användarsessioner. Det nyare tillägget behålls.

Relaterade ämnen