Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Visa Chrome Insights-rapport

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att se insikter om ChromeOS-enheter och Chrome-webbläsare i organisationen.

Innan du börjar

Aktivera rapportering. Mer information finns i Aktivera rapportering av webbläsaren Chrome.

Det kan ta upp till 24 timmar innan data visas i rapporter. Mer information finns i Kända problem.

Visa rapporten

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avRapporterföljt avInsikter.
  3. (Valfritt) Välj en organisationsenhet till vänster. Som standard är fliken ChromeOS markerad och rapporter för alla ChromeOS-enheter visas.
  4. (Valfritt) Välj Chrome om du vill visa rapporter om webbläsaren Chrome.

Om Chrome Insights-rapportsidan

På Chrome Insights-rapportsidan finns följande rapporter:

Rapporttyp Beskrivning
Enheter som får den sista automatiska uppdateringen

Antalet enheter som får den senaste automatiska uppdateringen varje månad under den valda tidsperioden.

• Du kan navigera direkt till enhetslistan från rapporten för att visa alla enheter som löper ut under den valda tidsperioden.
  • Du kan visa enheter som löper ut under en viss månad genom att klicka direkt på en kolumn i rapporten.
    • Du kan visa en uppdelning per enhetsmodell genom att hålla muspekaren över en kolumn.
Enheter som kräver åtgärd

Antalet enheter som

• inte har synkroniserat policyer under de senaste 28 dagarna
  • inte har haft någon användaraktivitet under de senaste 28 dagarna
  • har väntande operativsystemuppdateringar
  • inte uppfyller kraven i OS-versionen
    • exempelvis har en enhetspolicy som kräver ChromeOS-version 94 medan enheterna har ChromeOS-version 90
  • inte kan tillämpa en policy på grund av en OS-version som inte matchar
    • exempelvis har en angiven policy som ska tillämpas på lägst ChromeOS-version 96, medan enheterna har ChromeOS-version 90.

Du kan navigera direkt till en filtrerad enhetslista från rapporten för att se alla enheter som matchar de angivna kriterierna.

Rapport över enhetsmaskinvara

Antalet enheter baserat på enhetens maskinvara. Du kan välja mellan följande maskinvarualternativ:

• Modell: Visar antalet enheter med en viss modell. Till exempel Google Pixelbook.
  • Processor: Visar antalet enheter med en viss processor. Till exempel Intel(R) Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10 GHz.
  • Minne: Visar antalet enheter per totalt systemminne. Till exempel 4 GB.
    • Lagring: Visar antalet enheter per totalt lagringsutrymme i systemet. Till exempel 32 GB.
Webbläsare som kräver åtgärd

Antalet webbläsare som

• inte har haft någon användaraktivitet under de senaste 28 dagarna
    • inte har rapporterat data eller inte har synkroniserats
  • har väntande uppdateringar.
    • får en version av Chrome installerad när webbläsaren startas om
  • nyligen har registrerats
    • har registrerats under de senaste 28 dagarna.

Du kan navigera direkt till en filtrerad webbläsarlista från rapporten för att se alla webbläsare som matchar de angivna kriterierna.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.