Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Använda fjärrkommandon för webbläsaren Chrome

Webbläsaren Chrome 91 och senare

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare påWindows 7 och Mac.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att skicka åtgärder till hanterade Chrome-webbläsare. Du kan till exempel rensa webbläsarens cacheminne och ta bort cookies.

Gör så här

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter på administratörskonsolens startsida följt av Chrome-hantering.
  3. Klicka på Hanterade webbläsare.
  4. Klicka på datornamnet i listan över hanterade webbläsare.
  5. Öppna Webbläsare och profiler.
  6. Klicka på sökvägen.
  7. Hitta det profilnamn du vill skicka åtgärder till.
  8. Klicka på Åtgärder.
  9. Välj ett alternativ:
    • Rensa cacheminne – radera webbläsarens cacheminne.
    • Rensa cookies – radera cookies (förutom Googles tjänster)
    • Rensa cacheminne och cookies – radera webbläsarens cacheminne och cookies (förutom Googles tjänster)

Inom 30 sekunder skickas fjärrkommandot till webbläsaren och genomförs. Dålig nätverksprestanda kan fördröja sändningen av kommandot. Ibland kan användare behöva uppdatera en webbsida för att den ska fungera igen.

Om datorn inte är ansluten till internet löper kommandot ut efter 10 minuter. Efterföljande kommandon misslyckas tills webbläsaren försöker ansluta till servern igen. För det mesta tar fjärrkommandon mindre än tio sekunder.

Relaterade ämnen