Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Gå med i en hanterad Chrome-organisation

När du har gått med i Chrome-organisationen kan du använda ditt Google-konto för att logga in på Chrome- och ChromeOS-enheter som hanteras av organisationen. Administratören kan konfigurera eller begränsa åtkomsten till funktioner, installera tillägg, övervaka aktivitet och styra hur Chrome används. Detta ger en konsekvent upplevelse i Chrome-webbläsare och på ChromeOS-enheter.

Administratörsinställningar tillämpas när du loggar in på ditt konto inom organisationen på ChromeOS-enheter.

Administratörsinställningar och policyer tillämpas inte när du

• loggar in på ett Google-konto utanför organisationen, till exempel ett personligt Gmail-konto
  • loggar in på en ChromeOS-enhet som gäst.

Vad händer när du går med?

När du tackar ja till inbjudan om att gå med i en Google-tjänst skapar du ett Google-konto (om du inte redan har ett).

Om du redan har ett Google-konto

Om du går med i Chrome-organisationen med en adress som redan använder Google-tjänster händer följande:

Du förlorar åtkomst till Googles tjänster

Du kan till exempel inte använda tjänster som YouTube, Google Ads och Google Analytics med kontot du använder för att gå med i en hanterad Chrome-organisation.

Din data i Chrome hanteras

Administratören styr informationen i din Chrome-profil, till exempel lösenord, bokmärken och historik.

Du kan spara data innan du går med

Om du vill fortsätta hantera personuppgifter i tjänster som inte är tillgängliga med hanterad Chrome gör du något av följande:

Du får tillbaka data om kontot tas bort från Chrome

Om administratören senare tar bort Google-kontot från Chrome-organisationen kan du fortsätta använda tjänster som inte var tillgängliga med hanterad Chrome. Data i dessa tjänster blir tillgänglig igen (den lagras med ditt konto).

Administratören kan konvertera Google-kontot till ett hanterat konto

Om en administratör låser upp ytterligare företagsfunktioner för Chrome Enterprise eller en annan Google-tjänst (genom att verifiera organisationens domännamn) konverteras ditt Google-konto till ett hanterat konto.

Du får en avisering efter konverteringen. Du kan sedan diskutera alternativ för hantering av ditt konto och data med administratören.

Uppstår det problem när du försöker gå med?

Om du har ett konfliktkonto

Om du skapar ett nytt Google-konto när du går med i en Google-tjänst ska du se till att du inte tidigare har registrerat dig för att använda en Google-tjänst med samma e-postadress för företag. Om du har gjort det visas felmeddelandet: Denna e-postadress används redan.

Om du vill använda företagets e-postadress för en Google-tjänst måste du ta bort din adress från kontot som skapats tidigare genom att ändra ditt användarnamn på något av följande sätt.

När du har slutfört båda alternativen och företagets e-postadress inte längre är kopplad till ett Google-konto, kan du registrera dig för en Google-tjänst med denna adress.

Om du vill flytta data mellan det gamla Google-kontot och det nya kontot för en Google-tjänst (per produkt) läser du Så här laddar du ned Google-data.

Om din inbjudan har löpt ut
En administratör kan besluta att annullera din inbjudan innan du har gått med i Google-tjänsten. Om du fortfarande vill gå med ber du administratören att skicka en ny inbjudan.
Om du får en avisering om att du inte kan gå med i mer än ett team
Du tillhör redan en tjänst från Google och ditt Google-konto kan bara kopplas till en tjänst i taget. Om du vill gå med i ett annat team i en Google-tjänst ber du din nuvarande administratör att ta bort ditt konto från din nuvarande Google-tjänst. Be sedan administratören för teamet du vill gå med i att skicka en ny inbjudan.

När du har gått med i Chrome-organisationen

Kontrollera om din ChromeOS-enhet hanteras

Du kan kontrollera om ChromeOS-enheten hanteras av någon annan och visa information om domänen eller användaren som hanterar kontot samt vilka principer som har ställts in. Mer information finns i Kontrollera om din Chromebook hanteras.

Kontrollera vilka tillägg som är installerade

Du kan kontrollera vilka tillägg som organisationen har konfigurerat i webbläsaren genom att klicka på Hanteras av organisationen på menyn i Chrome.

Du kan även skriva chrome://management i adressfältet och trycka på Retur.

Kontrollera vilka policyer som har konfigurerats

Om webbläsaren hanteras av en organisation kan du se vilka principer som organisationen har ställt in.
Öppna Chrome .
Skriv chrome://policy i adressfältet och tryck på Retur.
Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.