Ik krijg geen Google Chat-meldingen

Als u geen meldingen krijgt, checkt u de instellingen voor Google Chat-meldingen. Meer informatie over hoe u Google Chat-meldingen aan- of uitzet

Zorg ervoor dat meldingen aanstaan voor het apparaat en de browser die u gebruikt met Google Chat.

Meldingen toestaan in het besturingssysteem van uw computer

• Elk computerbesturingssysteem heeft andere stappen om meldingen te activeren. Ga voor meer informatie naar de online help van uw besturingssysteem.
  • Sommige besturingssystemen hebben instellingen waarmee meldingen kunnen worden verborgen. Als u geen Google Chat-meldingen krijgt, gaat u naar de online help van uw besturingssysteem en checkt u of meldingen niet worden verborgen.

Google Chat-meldingen toestaan in uw browser

Google Chat-meldingen toestaan in Google Chrome

1. Open Chrome Chrome op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Google Chrome aanpassen en beheren Meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Privacy en beveiliging.
  4. Klik op Site-instellingen en dan Meldingen.
  5. Zoek de Gmail-vermelding.
    • Als deze wordt vermeld onder Geen toestemming om meldingen te sturen, zet je rechten aan om meldingen te sturen. Klik rechts op Meer acties Meer en dan Toestaan.
    • Als dit wordt vermeld onder Toestemming om meldingen te sturen, staan meldingsrechten aan.
    • Als het wordt vermeld op het scherm, kun je het handmatig toevoegen. Klik naast 'Toestemming om meldingen te sturen' op Toevoegen. Voer dan het adres in: https://mail.google.com:443.

Google Chat-meldingen toestaan in andere browsers

Elke browser heeft andere stappen om meldingen aan te zetten. Ga voor meer informatie naar de online help van uw browser.

Meldingen komen soms niet aan

Volg deze stappen als u af en toe Google Chat-meldingen mist.

De mobiele app sluiten

Sluit de mobiele Google Chat- of Gmail-app. Als een app is geopend, ziet u daar meldingen. In de volgende gevallen ziet u geen meldingen:

Achterhalen waar u meldingen krijgt

Check waar u meldingen krijgt.

Als u chat.google.com gebruikt:

1. Ga op uw computer naar Google Chat.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen
  3. Check of u onder Bureaubladmeldingen de optie Voorbeeld bekijken ziet.
    • Als u Voorbeeld bekijken ziet, krijgt u Google Chat-webmeldingen op chat.google.com.
    • Als u Voorbeeld bekijken niet kunt vinden, krijgt u Google Chat-meldingen in een ander browsertabblad of in de Chat-app zelf.

Als u Gmail gebruikt:

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Meet en chatten.
  4. Klik naast Instellingen voor chatmeldingen op Chatinstellingen beheren.
  5. Check of u onder Bureaubladmeldingen de optie Voorbeeld bekijken ziet.
    • Als u Voorbeeld bekijken ziet, krijgt u Google Chat-webmeldingen in Gmail.
    • Als u Voorbeeld bekijken niet kunt vinden, krijgt u Google Chat-meldingen in een ander browsertabblad of in de Chat-app zelf.

Geen meldingen voor een specifieke ruimte of een specifiek groepsgesprek

Zorg dat meldingen aanstaan voor ruimtes die zijn gegroepeerd op onderwerp of groepsgesprek. Meer informatie over hoe u meldingen aanpast voor een ruimte die is gegroepeerd op onderwerp of groepsgesprek

Zorg dat meldingen aanstaan voor ruimtes met inline threads. Meer informatie over hoe u meldingen over threads beheert in een ruimte met inline threads

Tip: De instellingen voor meldingen voor ruimtes en groepsgesprekken zijn hetzelfde in de webversie en de mobiele versie van Google Chat. Als u deze instellingen wijzigt in de webversie, wijzigt u ze ook voor uw mobiele app.

Geen meldingen voor een specifiek 1-op-1-gesprek

Zorg dat meldingen aanstaan voor het gesprek. Meer informatie over hoe u meldingen voor een specifiek 1-op-1-gesprek aanzet

Tip: De instellingen voor meldingen voor 1-op-1-gesprekken zijn hetzelfde in de mobiele versie en webversie van Google Chat. Als u de instellingen voor meldingen voor een gesprek wijzigt op internet, zijn dezelfde instellingen ook van toepassing op uw mobiele app.