Geschiedenis aan- of uitzetten in Google Chat

Als u een persoon of groep een bericht stuurt in Google Chat, kunt u ervoor kiezen het gesprek op te slaan of het bericht na 24 uur automatisch te laten verwijderen.

Als iemand in de chat de geschiedenis aan- of uitzet, gebeurt het volgende:

• U ziet een melding in de berichtenstream dat de geschiedenis aan of uit is gezet.
  • De prompt 'Geschiedenis staat aan' of 'Geschiedenis staat uit' is zichtbaar in het opstelvak.

Meer informatie over wie de gespreksgeschiedenis kan beheren

• Als u Google Chat gebruikt met een werk- of schoolaccount: Uw organisatie bepaalt of u de geschiedenisinstelling kunt gebruiken om chats op te slaan.
  • Als u Google Chat gebruikt met een persoonlijk account: U kunt kiezen of u de geschiedenis wilt aan- of uitzetten.

Gespreksgeschiedenis beheren

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Open een gesprek.
  3. Klik bovenaan op de naam van het gesprek en dan Geschiedenis aanzetten of Geschiedenis uitzetten.

Over de geschiedenis in ruimtes

Als geschiedenis aanstaat

• De geschiedenis staat altijd aan in ruimtes gegroepeerd op onderwerp.
  • De geschiedenis staat standaard aan in ruimtes met inline threads. Als u een Workspace-account heeft, kan uw beheerder de standaardinstelling voor de geschiedenis wijzigen.
  • Als de geschiedenis aanstaat, kunnen mensen die aan de ruimte worden toegevoegd ook de berichten zien van voordat ze lid waren van de ruimte.

Als de geschiedenis uitstaat

• Als de geschiedenis uitstaat in ruimtes met inline threads, blijven berichten in uw e-mail staan als u ze doorstuurt naar uw Gmail-inbox.
  • Als de geschiedenis in een ruimte uitstaat, ziet u gedeelde bestanden niet in het gedeelte Bestanden van die ruimte. Als u wilt dat mensen gedeelde bestanden kunnen zien, zet u de geschiedenis van de ruimte aan en deelt u de bestanden. Meer informatie over hoe u uw bestanden beheert in ruimtes
  • Zelfs als de geschiedenis uitstaat, kan Google Chat berichten scannen op spam, phishing en malware.
  • Als u Google Chat gebruikt met een werk- of schoolaccount, kan uw organisatie berichten scannen op gevoelige gegevens, zelfs als de geschiedenis uitstaat.