Meer informatie over ruimtes

Belangrijk: Namen van ruimtes zijn zichtbaar voor alle leden van het domein met toegang tot de Chat-service.

Maak een ruimte in Google Chat om met een groep mensen of een organisatie te communiceren over een onderwerp, project of gedeelde interesse. U kunt bijvoorbeeld een ruimte maken om tijdlijnen voor een toekomstige marketingcampagne te bespreken.

Met ruimtes kunt u:

• Gericht gemeenschappelijk onderwerpen of uw projecten bespreken, of organisatorische aankondigingen doen.
  • Threads maken voor zaken die gedetailleerde discussie vereisen.
  • Bestanden delen en taken toewijzen aan leden.
  • Apps toevoegen om eenvoudige workflows te maken in uw ruimte.

Ruimtes gebruiken voor samenwerking of mededelingen

Belangrijk: Als u Chat gebruikt met uw persoonlijke Google-account, kunt u alleen ruimtes maken om samen te werken.

Ruimtes gebruiken voor samenwerking

• Beschikbaar voor persoonlijke, werk- of schoolaccounts.
  • Gebruik dit type ruimte voor belangrijke project- of teamupdates of voor gedeelde interesses, zoals reizen of koken.
  • Iedereen in de groep kan berichten posten, reageren en beantwoorden.
  • U kunt een bericht naar de hele groep sturen in het hoofdvenster van het gesprek of u kunt rechtstreeks een bericht beantwoorden en een thread maken.

Ruimtes gebruiken voor mededelingen

• Beschikbaar voor werk- en schoolaccounts.
  • Gebruik dit type ruimte om belangrijk nieuws en updates te delen met uw team.
  • Als ruimtebeheerder kunt u:
    • Mededelingen posten in het hoofdvenster van het gesprek.
    • Reageren op reacties van leden van de ruimte op uw mededeling.
    • Reacties uitzetten.
  • Als lid van de ruimte kunt u alleen rechtstreeks reageren op mededelingen en deze beantwoorden.
  • Nadat u een ruimte voor mededelingen heeft gemaakt, kunt u het type ruimte niet meer wijzigen.

Ruimtes ordenen met threads

Naast het hoofdgesprek in de ruimte kunt u elk bericht beantwoorden en een afzonderlijke thread maken. U kunt threads gebruiken om belangrijke discussies bij te houden en te voorkomen dat het hoofdgesprek rommelig wordt.

In een thread kunt u:

• Berichten sturen en beantwoorden.
  • Het gesprek volgen of ontvolgen.
  • Wijzigen hoe u wordt geïnformeerd over nieuwe berichten in een thread.

Gebruik gesprekken in een ruimte.

Toegang tot de ruimte beheren

In werk- of schoolaccounts kunt u de ruimte privé of vindbaar maken voor iedereen of voor een doelgroep in uw organisatie.

Meer informatie over privéruimtes

• Ideaal voor gesprekken tussen teams, projecten en groepen.
  • Als u wilt deelnemen aan een ruimte, moet een lid van de ruimte u uitnodigen of toevoegen aan de ruimte.
  • U kunt er niet naar zoeken in Chat, tenzij u lid bent of bent uitgenodigd voor de ruimte.

Meer informatie over vindbare ruimtes

• Ideaal voor onderwerpen die niet beperkt zijn tot specifieke personen of teams.
  • Als een ruimte vindbaar is, kunt u erin browsen, er een voorbeeld van bekijken en eraan deelnemen.
  • Als u een link naar de ruimte heeft, kunt u eraan deelnemen met de link.

Verschillen tussen ruimtes en privéchats

U kunt met een groep mensen communiceren via ruimtes of privéchats in Chat. Beide vormen van communicatie werken op verschillende manieren en dienen elk een ander doel:

• Ruimtes: Een centrale plaats waar mensen bestanden kunnen delen, taken kunnen toewijzen en in contact kunnen blijven.
  • Privéchats: Chat rechtstreeks met een groep. Gebruik bijvoorbeeld privéchats om een kort gesprek te voeren na een vergadering.
  Ruimtes Privéchats
Berichtgeschiedenis

De geschiedenis staat standaard aan en wordt bewaard volgens het beleid van uw organisatie. Meer informatie over berichtgeschiedenis.

Voor persoonlijke accounts kunt u de geschiedenis aan- of uitzetten. Voor Google Workspace-accounts is de geschiedenis afhankelijk van de instellingen van uw organisatie. Meer informatie over berichtgeschiedenis.

Naam

De ruimtebeheerder kiest een naam voor de ruimte.

Als u een Google Workspace-account gebruikt en iemand in uw organisatie de ruimte heeft gemaakt, kunt u de naam van die ruimte wijzigen.

Als de ruimte is gemaakt door een persoonlijk account, kan elk lid van de ruimte de naam van de ruimte wijzigen.

De namen van leden worden vermeld.

Beschrijving De ruimtebeheerder kiest een beschrijving voor de ruimte. Privéchats hebben geen beschrijving.
Standaardmeldingen Leden krijgen een melding voor de gesprekken waaraan ze deelnemen of als iemand een @vermelding over ze plaatst. Leden krijgen een melding voor elk bericht.
Lidmaatschap

Leden kunnen een ruimte verlaten. Als u weer wilt deelnemen aan de ruimte, moet een ander lid u opnieuw toevoegen of uitnodigen.

Tip: Als de ruimte vindbaar is, kunt u altijd opnieuw deelnemen.

Leden kunnen de chat verlaten en er weer aan deelnemen.

Tip: Privéchats die vóór december 2020 zijn gemaakt, kunt u niet verlaten.
Meerdere chatruimten met dezelfde gebruikers Er kunnen 2 of meer ruimtes zijn met dezelfde groep. Er kunnen 2 of meer gesprekken zijn met dezelfde groep.
Taken maken en toewijzen Er kunnen taken worden gemaakt en toegewezen aan andere leden van de ruimte. Naamloze groepsgesprekken hebben geen functies voor taken.
Gedeelde bestanden Kan bestanden delen en een lijst zoeken met bestanden die met de ruimte zijn gedeeld. Kan bestanden delen met de groep, maar geen lijst met bestanden zoeken.