Een videovergadering starten

U kunt een videovergadering starten vanuit Google Chat.

Belangrijk: Als uw organisatie toestaat dat externe gebruikers deelnemen aan chatruimtes of groepsgesprekken, kan iedereen in de chatruimte of groep zonder toestemming deelnemen aan een videovergadering.

Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen

Een videovergadering starten vanuit Chat of Gmail

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Open een gesprek.
  3. Klik in het reactiegedeelte op Videovergadering toevoegen en dan Sturen .
  4. Klik op Deelnemen aan videovergadering en dan Nu deelnemen om deel te nemen aan een videovergadering.

Tip: Ga naar het Helpcentrum van Meet voor meer informatie over Meet-videovergaderingen.

Iemand rechtstreeks bellen vanuit Chat of Gmail

Belangrijk: U kunt iemand rechtstreeks bellen vanuit Chat of Gmail in Chrome. Als u een gesprek plaatst naar een niet-Chrome-gebruiker, kan deze bellen en deelnemen aan het gesprek, maar wordt er geen geluid afgespeeld.

U kunt een spraak- of videovergadering starten vanuit Chat of Gmail. Als het gesprek binnenkomt bij de andere persoon, wordt er een geluid afgespeeld.

1. Open een privéchat in Chat.
  2. Klik bovenaan op Videogesprek starten . Het gesprek wordt geopend in een klein venster.
  3. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Tip: Zo past u het gespreksvenster aan:

• Als u het gesprek naar een nieuw tabblad wilt verplaatsen, klikt u op Verplaatsen naar een tabblad New window.
  • Als u het venster wilt verplaatsen, klikt u erop en houdt u de muisknop ingedrukt. Versleep dan het venster.