Ruimte-instellingen beheren

Als ruimtebeheerder kunt u het volgende doen:

• Bepalen wie kan deelnemen aan een ruimte.
  • Bepalen wie leden en groepen kan beheren.
  • Wijzigen of de ruimte toegankelijk is voor iedereen in uw organisatie of alleen voor mensen die u uitnodigt.
  • Rechten voor leden van de ruimte beheren.

Belangrijk:

• U heeft een Google Workspace-account nodig om ruimte-instellingen te beheren.
  • Als u een ruimte maakt, kunt u mensen van buiten uw organisatie uitnodigen voor een ruimte. Maar deze mensen kunnen bepaalde functies niet gebruiken, zoals ruimtegegevens updaten of mensen toevoegen. Meer informatie over chatten met mensen buiten uw organisatie

Toegangsinstellingen voor ruimtes updaten

Als u een ruimtebeheerder bent, kunt u een ruimte toegankelijk maken voor iedereen in uw organisatie of alleen voor mensen die u uitnodigt.

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer links de ruimte die u wilt updaten.
  3. Klik bovenaan, naast de naam van de ruimte, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag and then Ruimte-instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Toegang, naast de huidige toegangsdoelgroep, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Selecteer een van de doelgroepopties in het dropdownmenu:
    • Als u een beperkte ruimte vindbaar wilt maken, selecteert u uw hele domein als doelgroep.
    • Als u een vindbare ruimte beperkt wilt maken, selecteert u Beperkt.
  6. Selecteer onder Wie kan leden en groepen beheren de optie Alle leden of Alleen ruimtebeheerders.

Tips:

• Vindbare ruimtes zijn zoekbaar en doorbladerbaar. U kunt een link naar een vindbare ruimte delen.
  • Beperkte ruimtes waarvoor u bent uitgenodigd, zijn zoekbaar.
  • Als u mensen van buiten uw organisatie al toestaat deel te nemen aan de ruimte, kunt u de ruimte niet vindbaar maken voor alleen mensen in uw domein.

Rechten voor een ruimte updaten

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer links de ruimte die u wilt updaten.
  3. Klik bovenaan, naast de naam van de ruimte, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag and then Ruimte-instellingen.
  4. Selecteer onder Rechten of alle leden van de ruimte of alleen ruimtebeheerders het volgende kunnen doen:
    • Ruimtegegevens aanpassen
    • Geschiedenis aan- of uitzetten
    • @all gebruiken
    • Apps beheren
    • Webhooks beheren
  5. Klik op Opslaan.