Meer informatie over aangepaste emoji's in Google Chat

Maak en deel aangepaste emoji's met uw organisatie via Google Chat. Gebruik aangepaste emoji's om berichten te personaliseren en de cultuur van uw team uit te dragen.

Belangrijk:

• Aangepaste emoji's zijn alleen beschikbaar voor werk- en schoolaccounts.
  • Uw beheerder kan aangepaste emoji's aan- of uitzetten. Uitzoeken wie de beheerder is.
  • U kunt geen aangepaste emoji's delen met mensen buiten uw organisatie.

Een aangepaste emoji maken

1. Ga op uw computer naar Google Chat of Gmail.
  2. Open een chatgesprek.
  3. Klik rechtsonder op Emoji toevoegen Emoji's.
  4. Klik naast Emoji's zoeken op Maken  en dan Afbeelding uploaden en dan Opslaan.

Aangepaste emoji's gebruiken in Chat

1. Ga op uw computer naar Google Chat of Gmail.
  2. Open een chatgesprek.
  3. Klik rechtsonder op Emoji toevoegen Emoji's.
  4. Klik op Aangepaste emoji's  om alle aangepaste emoji's van uw organisatie te openen.

Tip: Plaats de cursor op een aangepaste emoji om de naam te zien.

Uw aangepaste emoji's bekijken

1. Ga op uw computer naar Google Chat of Gmail.
  2. Open een chatgesprek.
  3. Klik rechtsonder op Emoji toevoegen Emoji's.
  4. Klik op Aangepaste emoji's  en dan Beheren.

Tip: U kunt op naam zoeken naar aangepaste emoji's.

Uw aangepaste emoji's verwijderen

Belangrijk:

• Als u een aangepaste emoji verwijdert, wordt deze verwijderd voor iedereen in uw organisatie. De emoji wordt in berichten of reacties vervangen.
  • U kunt alleen aangepaste emoji's verwijderen die u zelf heeft gemaakt.
  • Emoji-beheerders kunnen alle binnen de organisatie gemaakte aangepaste emoji's verwijderen.

Een aangepaste emoji verwijderen:

1. Ga op uw computer naar Google Chat of Gmail.
  2. Open een chatgesprek.
  3. Klik rechtsonder op Emoji toevoegen Emoji's.
  4. Klik op Aangepaste emoji's en danBeheren.
  5. Klik rechts van de emoji op Verwijderen  en dan Verwijderen.

Aangepaste emoji's van uw organisatie bekijken

Als emoji-beheerder kunt u het volgende doen:

• Zoeken naar aangepaste emoji's die mensen in uw organisatie maken.
  • De emoji's ontdekken:
    • Afbeelding
    • Naam
    • Naam van de maker
    • Aanmaakdatum

Zo zoekt u een aangepaste emoji:

1. Ga op uw computer naar Google Chat of Gmail.
  2. Klik op Instellingen en dan Aangepaste emoji beheren.

Tip: U kunt in de zoekbalk op naam zoeken naar emoji's.

Aangepaste emoji's verwijderen in uw organisatie

Als emoji-beheerder kunt u emoji's verwijderen die problematisch zijn of niet voldoen aan de richtlijnen van uw organisatie.

Belangrijk: Verwijderde emoji's worden verwijderd uit berichten en reacties. Niemand in de organisatie kan verwijderde emoji's gebruiken.

1. Ga op uw computer naar Google Chat of Gmail.
  2. Klik op Instellingen en dan Aangepaste emoji beheren.
  3. Klik rechts van de emoji die u wilt verwijderen op Meer acties  en dan Emoji verwijderen  en dan Verwijderen.