Meer informatie over hoe Google Chat u beschermt

Google Chat scant bestanden en berichten om u te beschermen tegen spam, phishing en malware.

Typen bestanden en berichten die worden gescand

Er wordt automatisch een antivirusscan uitgevoerd op bestanden die worden geüpload in Google Chat. Als Google Chat malware vindt of het bestandstype niet is toegestaan voor bijlagen, gebeurt het volgende:

• U krijgt een waarschuwing in Google Chat.
  • Google Chat voorkomt dat het bestand wordt gedownload.

Meer informatie over bestandstypen die worden geblokkeerd in Google Chat

Meer informatie over hoe Google online seksueel misbruik van kinderen detecteert en meldt

Google Chat detecteert online seksueel misbruik van kinderen op grond van Verordening (EU) 2021/1232, die voorziet in een afwijking van de vertrouwelijkheid van communicatie op grond van Artikel 5(1) en 6(1) van de Richtlijn 2002/58/EG om online seksueel misbruik van kinderen tegen te gaan.

Google staat het gebruik van onze services niet toe om content te maken, te uploaden of te distribueren die kinderen uitbuit of misbruikt. We gebruiken technologie (zoals hashmatching) om zulke content te detecteren en onze service veilig te houden. Als we dergelijke content vinden, nemen we passende maatregelen, bijvoorbeeld door de content te verwijderen en accounts te deactiveren. Gebruikers van wie het account is gedeactiveerd, krijgen informatie over beschikbare herstelmogelijkheden als de gebruiker het niet eens is met onze beslissing. Gebruikers binnen de Europese Unie kunnen ook een klacht indienen bij de relevante autoriteit op het gebied van gegevensbescherming in hun land. Ze hebben het recht om juridisch verhaal te halen zoals uiteengezet in Verordening 2021/1232.

Relevante informatie, waaronder misschien persoonlijke informatie en de content die het beleid schendt, wordt gemeld aan het National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC). Dit centrum stuurt meldingen door naar wetshandhavende instanties over de hele wereld, zoals van toepassing.