Afegir fitxers adjunts als esdeveniments

Afegeix documents, fulls de càlcul i altres fitxers directament a un esdeveniment perquè els convidats tinguin tota la informació necessària des del mateix esdeveniment.

Afegir un fitxer adjunt

Pots afegir fitxers de Google Drive o penjar fitxers de l'ordinador.

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. Crea un esdeveniment o obre'n un d'existent.
  3. Si en crees un, fes clic a Més opcions.
  4. A la part inferior del quadre de descripció, fes clic a Afegeix un fitxer adjunt Adjunta.
  5. Tria un fitxer de Google Drive. Per afegir un fitxer de l'ordinador, fes clic a Penja.
  6. Quan acabis, fes clic a Selecciona o a Penja.

Opcions de compartició

Si has convidat altres persones a l'esdeveniment i no poden accedir al fitxer, se't demanarà que triïs una d'aquestes opcions de compartició quan desis l'esdeveniment:

• Tothom que tingui l'enllaç pot visualitzar, comentar i editar: tothom que tingui l'enllaç pot accedir al fitxer. Els convidats poden compartir el fitxer amb altres persones i no els caldrà tenir cap compte de Google per veure'l.
  • Els convidats a aquest esdeveniment poden visualitzar, comentar i editar: amb aquesta opció pots compartir el fitxer amb els convidats. Els caldrà un compte de Google per poder veure'l. Només poden compartir el fitxer amb una altra persona si els concedeixes el permís d'accés "Pot editar".
  • Desa sense compartir: els convidats que no tinguin accés al fitxer en veuran el títol, però no podran obrir-lo.

Consells:

• També pots obrir el fitxer a l'aplicació Google Drive per veure més opcions de compartició.
  • Tots els convidats a l'esdeveniment i tothom que tingui accés als detalls de l'esdeveniment podran veure el nom dels fitxers que hi adjuntis.

Suprimir un fitxer adjunt

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. Obre un esdeveniment.
  3. Al quadre de descripció, passa el cursor per sobre del fitxer adjunt que vols suprimir.
  4. Fes clic a Suprimeix el fitxer adjunt Cancel·la.
  5. A la part superior, fes clic a Desa.

Afegir notes de reunió a esdeveniments

Pots crear i compartir notes de reunió directament des d'esdeveniments de Google Calendar.

Important: per afegir notes de reunió a un esdeveniment, has d'utilitzar l'ordinador.

Afegir notes de reunió a un esdeveniment nou de Google Calendar
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. Crea un esdeveniment.
  3. Opcional: introdueix el títol, l'hora, els convidats i altres detalls.
  4. Fes clic a Afegeix una descripció o fitxers adjunts i, a continuació, Crea notes de la reunió i, a continuació, Desa.
    • Les notes de la reunió, preemplenades amb els detalls de l'esdeveniment, s'adjunten al teu esdeveniment i es comparteixen amb els convidats, inclosos els que no pertanyen a la teva organització.

Afegir fitxers adjunts i notes a un esdeveniment de Google Calendar

Important: per afegir notes de reunió a un esdeveniment existent, has de tenir permís per modificar-lo.

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. Selecciona una opció:
    • Fes clic en un esdeveniment i, a continuació, Crea notes de la reunió.
      Les notes de la reunió, preemplenades amb els detalls de l'esdeveniment, s'adjunten al teu esdeveniment.
    • Fes clic en un esdeveniment i, a continuació, Menú i, a continuació, Adjunta un document.
      Les notes de la reunió seleccionades s'adjunten al teu esdeveniment.
  3. S'obren en una finestra nova. A la dreta, fes clic a Comparteix.

Afegir notes de reunió a esdeveniments de Documents de Google

1. A l'ordinador, obre un document de Google nou o existent que vulguis afegir a un esdeveniment.
  2. Al document, introdueix "@".
  3. Al menú emergent, fes clic a Notes de la reunió.
  4. Cerca un esdeveniment.
  5. Selecciona'l. Les notes de la reunió es preemplenen amb els detalls de l'esdeveniment, però no s'adjunten a l'esdeveniment.
    • Si ets l'organitzador de la reunió: una finestra emergent et demana que comparteixis el fitxer i l'adjuntis a l'esdeveniment. Per donar-hi accés, fes clic a Comparteix i adjunta.
    • Si no ets l'organitzador de la reunió: una finestra emergent et demana que comparteixis el document. Per donar-hi accés, fes clic a Comparteix. El document no s'adjunta a l'esdeveniment.

Obtenir informació sobre les notes de la reunió

• Quan afegeixes notes de la reunió a un esdeveniment, els canvis no es mostren a Google Calendar, i viceversa. Per exemple:
    • Si actualitzes la llista d'assistents d'un document per afegir-hi nous convidats, no se'ls convida automàticament a l'esdeveniment.
    • Si canvies el títol del document, el títol no canvia a Google Calendar.
    • Si modifiques un esdeveniment a Google Calendar, els detalls de l'esdeveniment no es modifiquen a les notes de la reunió.
  • No pots afegir notes de la reunió a un esdeveniment si:
    • No tens permís per editar-lo.
    • Una altra persona ja ha adjuntat notes de la reunió.

Resoldre problemes

Els convidats no tenen permís per cercar fitxers adjunts
Els fitxers adjunts estan emmagatzemats a Google Drive, de manera que els convidats a l'esdeveniment no obtenen automàticament permís per veure'ls. Per donar-los-hi accés, pots compartir els fitxers des de Google Drive.
Missatge: "L'administrador del domini ha desactivat la funció per afegir fitxers adjunts"
Si l'empresa, el centre educatiu o l'organització desactiven la compartició de Drive, veuràs el missatge "L'administrador del domini ha desactivat la funció per afegir fitxers adjunts". Si veus aquest missatge, posa't en contacte amb l'administrador.
No trobo l'opció "Afegeix un fitxer adjunt"

Si el teu Google Drive no està enllaçat al Compte de Google que utilitzes per crear l'esdeveniment, no veuràs l'opció Afegeix un fitxer adjunt Google Drive.

Per corregir aquest problema, comprova el següent:

• Els documents que vols adjuntar estan penjats a Google Drive.
  • Has iniciat la sessió amb el mateix compte que fas servir per a Google Drive.