Sånn løser du problemer med importering

Hvis du får en feilmelding når du importerer informasjon inn i Google Kalender, eller hvis resultatet ser feil ut, kan tipsene nedenfor bidra til å løse problemet.

Merk: Du kan bare følge disse feilsøkingstrinnene på en datamaskin – ikke på telefoner eller nettbrett.

Først sjekker du trinnene du brukte til å eksportere og importere

1. Les gjennom trinnene for eksportering fra Google Kalender eller se etter hjelpeinformasjon om eksportering fra andre kalenderprogrammer.
  2. Les trinnene for importering til Google Kalender.

Feil under importering

Hvis du ser noen av de følgende feilene, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene på datamaskinen din.

«Ingen aktiviteter behandlet»

Importering av ZIP-filer

1. Finn ZIP-filen på datamaskinen din.
  2. Dobbeltklikk for å åpne den. Du får se ICAL-filer (med filendelsen «ics») for alle kalenderne dine.
  3. Åpne Google Kalender på datamaskinen.
  4. Klikk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger øverst til høyre.
  5. Åpne Kalendere-fanen.
  6. Klikk på Importér kalendere (mellom «Mine kalendere»- og «Andre kalendere»-delene).
  7. Klikk på Velg fil, og velg én av ICAL-filene dine. Du må importere alle filer som slutter med «ics», hver for seg.
  8. Velg kalenderen du vil legge til de importerte aktivitetene i. Som standard kommer aktivitetene til å bli importert inn i hovedkalenderen din.
  9. Klikk på Importér.  Gjenta importeringstrinnene for alle filer med filendelsen «ics».

Importering av CSV- eller ICAL-filer

Du kan også få se «Ingen aktiviteter behandlet»-feilmeldingen hvis du klikket på Importér-knappen mer enn én gang. Siden filen ble importert riktig etter det første klikket, dukker feilmeldingen opp ved det andre klikket fordi ingen nye aktiviteter kunne behandles. Sjekk kalenderen din for å se om alle aktivitetene dine er der.

Hvis dette ikke løste problemet ditt, kontrollér formateringen til CSV-filen eller ICAL-filen din.

«Behandlet x av y aktiviteter»

Denne feilen oppstår vanligvis når Google Kalender ikke kan lese enkelte av aktivitetene i filen din.

Google Kalender fungerer bare med filer som er opprettet av kjente kalenderprogrammer som Microsoft Outlook, Apple-kalenderen eller Yahoo-kalenderen. Hvis du eksporterte filen din fra ett av disse programmene, kan du prøve å eksportere den igjen og så importere den inn i Google Kalender på nytt.

Hvis dette ikke løste problemet ditt, kontrollér formateringen til CSV-filen eller ICAL-filen din.

«Google Kalender er midlertidig utilgjengelig»

Filstørrelsen er for stor

Dette oppstår vanligvis når filen er for stor. Google Kalender fungerer med filer som er én megabyte (1 MB) eller mindre.

Hvis filen din er for stor, kan du eksportere et mindre tidsrom fra det opprinnelige programmet. Du kan også dele filen inn i mindre filer hvis du har kunnskap om manuell redigering av CSV-eller ICAL-kode.

Importeringen startet to ganger

Du kan også få se «Ingen aktiviteter behandlet»-feilmeldingen hvis du klikket på Importér-knappen mer enn én gang. Siden filen ble importert riktig etter det første klikket, dukker feilmeldingen opp ved det andre klikket fordi ingen nye aktiviteter kunne behandles. Sjekk kalenderen din for å se om alle aktivitetene dine er der.

Hvis dette ikke løste problemet ditt, kontrollér formateringen til CSV-filen eller ICAL-filen din.

«Tilkoblingen til serveren ble tilbakestilt»

Dette oppstår vanligvis når filen ikke er riktig formatert. Løs dette problemet ved å sjekke formateringen av CSV-filen eller ICAL-filen.

Feil etter importering

Hvis du ser noen av disse feilene, kan du bruke datamaskinen til å prøve disse feilsøkingstrinnene.

Aktivitetene vises på feil tidspunkt

Først sjekker du tidssonen din

Kontrollér at tidssonen i Google Kalender samsvarer med tidssonen i det opprinnelige kalenderprogrammet:

1. Åpne Google Kalender på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger øverst til høyre.
  3. I «Tidssone»-delen velger du tidssonen din fra rullegardinmenyen.
  4. Rull ned til bunnen av siden, og klikk på Lagre.

Du må også sjekke tidssoneinnstillingene i kalenderprogrammet du eksporterte fra. Hvis du trenger hjelp, kan du se hjelpeinformasjonen til programmet.

Nå kan du prøve å importere på nytt

Etter at du har sjekket tiddssonen din, kan du eksportere filen din igjen og så importere den inn i Google Kalender på nytt.

Gjentakende aktiviteter fungerer ikke

Noen kalenderprogrammer eksporterer aktiviteter som en samling av enkeltstående aktiviteter. Siden Kalender leser aktiviteter i henhold til hvordan de andre kalenderprogrammene eksporterte dem, importeres de som engangsaktiviteter.

Formateringsfeil

Importer kan ha feil fordi formateringen av filen er feil. Velg filtypen din nedenfor for tips om hvordan du sjekker filens formatering:

CSV-fil (med filendelsen «csv»)

Sjekk at filen din bruker komma som skilletegn

Google Kalender fungerer ikke med filer som bruker semikolon (;) eller kolon (:) til å skille felt. Sørg for at alle felt er atskilt med komma.

Kontrollér at filen din har riktig topptekst

CSV-filer må ha riktig formatering for å kunne importeres. Finn ut mer om oppretting eller redigering av CSV-filer.

Kontrollér filstørrelsen

Google Kalender fungerer bare med filer som er én megabyte (1 MB) eller mindre.

Hvis filen din er for stor, kan du eksportere et mindre tidsrom fra det opprinnelige programmet. Du kan også dele filen inn i mindre filer hvis du har kunnskap om manuell redigering av CSV-kode.

ICAL-fil (med filendelsen «ics»)

Kontrollér formateringen av topp- og bunntekst

ICAL-filer må ha riktig formatering for å kunne importeres. Finn ut mer om oppretting eller redigering av ICAL-filer.

Kontrollér filstørrelsen

Google Kalender fungerer bare med filer som er én megabyte (1 MB) eller mindre.

Hvis filen din er for stor, kan du eksportere et mindre tidsrom fra det opprinnelige programmet. Du kan også dele filen inn i mindre filer hvis du har kunnskap om manuell redigering av ICAL-kode.

Jeg trenger fortsatt hjelp

Hvis du fortsatt har problemer, kan du gå til Hjelpeforumet for Google Kalender for å få tips og forslag fra andre brukere.