Importar esdeveniments a Google Calendar

Pots transferir els esdeveniments a Google Calendar des d'una altra aplicació de calendari o des d'un altre Compte de Google.

Quan importes un esdeveniment, no s'importen els convidats ni les dades de les conferències.

Pas 1: exportar esdeveniments

En primer lloc, exporta els esdeveniments com un fitxer que puguis importar a Google. Tria una d'aquestes opcions:

Exportar des d'una altra aplicació de calendari

La majoria d'aplicacions de calendari, com ara el calendari d'Outlook o el d'Apple, permeten exportar esdeveniments.

1. Obre l'aplicació de calendari on tens desats els esdeveniments. Sol ser més fàcil fer-ho des d'un ordinador que des d'un telèfon o des d'una tauleta.
  2. Cerca l'opció Exporta.
  3. Si pots triar entre diferents formats de fitxer, tria CSV. En canvi, si utilitzes un dispositiu Apple, tria vCard.

Si necessites més informació, consulta el centre d'ajuda de l'aplicació de calendari que utilitzes o prova de fer una cerca de les paraules exportar calendari.

El fitxer es desa a l'ordinador, a la carpeta on normalment es desen les baixades o al lloc que indiquis en baixar-lo. Ara pots passar a la secció següent per importar el calendari.

Exportar des d'un altre Compte de Google
Si tens més d'un Compte de Google, pots exportar els calendaris d'un compte i importar-los a un altre.
  1. A l'ordinador, inicia la sessió al Compte de Google que contingui el calendari que vols exportar. Només pots fer-ho des d'un ordinador; no pots utilitzar un telèfon ni una tauleta.
  2. Segueix les indicacions per exportar el calendari. Hauràs de baixar un fitxer ICS a l'ordinador.
  3. Inicia la sessió al Compte de Google on vols importar el calendari.
  4. Per obtenir informació sobre com s'importa, ves al pas següent.
Consell: els esdeveniments que importis no se sincronitzaran als dos comptes. Si vols que els calendaris se sincronitzin, comparteix el calendari amb l'altre compte en lloc d'exportar els esdeveniments.

Pas 2: importar esdeveniments a Google Calendar

Un cop hagis exportat els esdeveniments, pots importar-los a Google Calendar. Pots utilitzar fitxers ICS i CSV a l'ordinador.

1. Obre Google Calendar.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Configuració  i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, fes clic a Importa i exporta.
  4. Fes clic a Selecciona el fitxer a l'ordinador i selecciona el fitxer que hagis exportat. Ha d'acabar en ".ics" o ".csv".
  5.  Tria a quin calendari vols afegir els esdeveniments que has importat (de manera predeterminada, s'importaran al principal).
  6. Fes clic a Importa.

Si tens un fitxer ZIP, cerca'l a l'ordinador i obre'l. Veuràs que hi ha fitxers ICS per a cadascun dels teus calendaris. Extreu tots els fitxers ICS que hi hagi al fitxer ZIP i importa'ls d'un en un.

És possible que els esdeveniments que es repeteixen no es mostrin de la mateixa manera si els importes des d'un fitxer CSV, però es mostraran al calendari com una sèrie d'esdeveniments puntuals.

Opcions avançades: crear o editar fitxers CSV o iCal abans d'importar-los

Crear o editar un fitxer CSV

Pots importar fitxers CSV (valors separats per comes) a Google Calendar. Si veus un error en importar un fitxer CSV, és possible que puguis corregir el format.

1. Obre un fitxer CSV o crea'n un amb un editor de fulls de càlcul com ara Fulls de càlcul de Google.
  2. La primera fila del full de càlcul ha d'incloure capçaleres com ara Subject (Assumpte) i Start Date (Data d'inici). Les capçaleres s'han d'indicar en anglès (pots veure una llista de les que són correctes a continuació).
  3. Cada fila a sota de la fila de capçalera correspon a un esdeveniment. Per exemple:
    Subject Start date Start time
    Examen final 05/30/2020 10:00 AM
  4. Quan acabis, desa el fitxer en format CSV, i importa'l a Google Calendar seguint les indicacions anteriors. Format de les capçaleres i dels esdeveniments dels fitxers CSV.

Aplicar format a les capçaleres i als esdeveniments dels fitxers CSV

De la llista de sota, només les dues primeres capçaleres són obligatòries; la resta són opcionals.

Important: les capçaleres s'han d'indicar en anglès, tal com es mostren a continuació. Si qualsevol detall de l'esdeveniment porta comes (com ara l'exemple d'ubicació proporcionat), pots incloure-les escrivint el text entre cometes.

• Subject
    Nom de l'esdeveniment (obligatori).
    Exemple: Examen final
  • Start Date
    Dia en què comença l'esdeveniment (obligatori).
    Exemple: 05/30/2020
  • Start Time
    Hora en què comença l'esdeveniment.
    Exemple: 10:00 AM
  • End Date
    Dia en què finalitza l'esdeveniment.
    Exemple: 05/30/2020
  • End Time
    Hora en què finalitza l'esdeveniment.
    Exemple: 1:00 PM
  • All Day Event
    Si l'esdeveniment dura tot el dia. Introdueix True si dura tot el dia o False en cas contrari.
    Exemple: False
  • Description
    Descripció o notes sobre l'esdeveniment.
    Exemple: 50 preguntes d'elecció múltiple i 2 preguntes de redacció
  • Location
    Ubicació de l'esdeveniment.
    Exemple: "Universitat Autònoma, Bellaterra"
  • Private
    Si és un esdeveniment privat. Introdueix True si ho és o False en cas contrari.
    Exemple: True

Els exemples anteriors crearien l'esdeveniment "Examen final" per al 30 de maig de 2020, de 10:00 a 13:00. La ubicació de l'esdeveniment seria "Universitat Autònoma, Bellaterra" i la descripció, "50 preguntes d'elecció múltiple i 2 preguntes de redacció". Es tractaria d'un esdeveniment privat.

Crear o editar un fitxer iCalendar

Els fitxers iCalendar són un format de calendari estàndard que s'utilitza per transferir dades de calendaris. Si veus un error en importar un fitxer iCalendar (ICS), és possible que puguis corregir el format.
  1. Obre o crea un fitxer ICS. Necessitaràs una aplicació d'edició de text que permeti desar fitxers ICS.
  2. Aplica format al fitxer segons les directrius següents. Pots exportar un fitxer ICS des de Google Calendar per utilitzar-lo com a exemple.
  3. Quan acabis, desa el fitxer en format ICS.

Aplicar format als fitxers iCalendar

La primera línia d'un fitxer iCalendar sempre ha de ser la capçalera BEGIN:VCALENDAR. A continuació, ha d'incloure més informació de capçalera, com ara VERSION:2.0 i "PRODID:<[introdueix aquí la informació d'identificació]>". L'última línia del fitxer ha de ser el peu de pàgina END:VCALENDAR. És entre aquestes línies que has d'escriure tots els esdeveniments del calendari, cadascun dels quals ha de començar amb la línia BEGIN:VEVENT i acabar amb la línia END:VEVENT.

Si has d'editar un fitxer iCalendar manualment, assegura't que conté la capçalera i el peu de pàgina. Si dubtes sobre on acaba la capçalera, només cal que copiïs i enganxis tot el text que hi ha fins una línia per sobre de BEGIN:VEVENT, que és on acaba la capçalera i comencen les dades de l'esdeveniment.

Aquest és l'aspecte que té un fitxer iCalendar (pot contenir més informació, però aquestes són les parts obligatòries).

BEGIN:VCALENDAR

VERSION:2.0

PRODID:< [enter ID information here] >

(aquí hi aniria més informació sobre la capçalera)

BEGIN:VEVENT

(detalls de l'esdeveniment)

END:VEVENT

BEGIN:VEVEN

(detalls de l'esdeveniment)

END:VEVENT

END:VCALENDAR

Resoldre problemes