Slik bruker du Google Kalender i ulike tidssoner

Du kan bytte tidssone og opprette aktiviteter med bestemte tidssoner. Dette er nyttig hvis du er på reise når aktiviteten skjer, eller hvis du oppretter aktiviteter for folk i andre tidssoner.

Du kan bytte tidssone samt opprette aktiviteter i bestemte tidssoner. Uansett hvor du oppretter en aktivitet, ser alle den i sin egen tidssone. Dette gjør det enklere å lage reiseplaner eller opprette aktiviteter for folk over hele verden.

Oppgaver tilpasser seg den nye tidssonen hvis kalenderens tidssone endres etter at en oppgave er opprettet. Hvis du for eksempel reiser fra Denver til New York, kan klokkeslettet for et gjøremål endres fra 09:00 MT til 11:00 ET.

Bytt tidssonen din

Når du reiser til et sted i en annen tidssone, kan du se kalenderen din i lokal tid.

Merk: Du kan ikke bytte tidssone for kalendere du ikke eier.

Bytt tidssone for alle kalenderne dine

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. I «Tidssone» klikker du på Primær tidssone Nedoverpil etterfulgt av velg tidssone.

Bytt tidssone for én kalender

1. Åpne Google Kalender på datamaskinen din.
  2. Klikk på Mine kalendere til venstre.
  3. Pek på kalenderen du vil endre, og klikk på Mer Mer etterfulgt av Innstillinger og deling.
  4. I «Kalenderinnstillinger» klikker du på Tidssone Nedoverpil etterfulgt av velg tidssone.

Bruk andre tidssoner

Se andre tidssoner

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. Gå til «Tidssone»-delen og klikk på Vis sekundær tidssone.
  4. Klikk på Sekundær tidssone Nedoverpil etterfulgt av velg tidssone.

Opprett en aktivitet med en annen tidssone

1. Åpne Google Kalender på datamaskinen din .
  2. Klikk på Opprett aktivitet Legg til et spørsmål etterfulgt av Flere alternativer øverst til venstre.
  3. Ved siden av tidspunktet for aktiviteten klikker du på Tidssone og velger tidssone.
  4. Skriv inn detaljer for aktiviteten din.
  5. Klikk på Lagre.

Bytt tidssone for en aktivitet

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på aktiviteten etterfulgt av Rediger Rediger.
  3. Ved siden av tidspunktet for aktiviteten klikker du på Tidssone etterfulgt av velg tidssone.
  4. Klikk på Lagre.

Slå på verdensur

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. I «Verdensur» klikker du på Vis verdensur.
  4. Klikk på Legg til tidssone etterfulgt av og velg tidssonene du vil se.

Sommertid

Google Kalender bruker Koordinert universaltid (UTC) for å unngå eventuelle problemer med sommertid.

Når aktiviteter opprettes, konverteres de til UTC-tid, men du får alltid se dem i den lokale tidssonen din.

Hvis et område bytter tidssone, kan aktiviteter som ble opprettet før vi visste om endringen, være i feil tidssone.