Hantera inbjudningar i Kalender

Kontrollera vem som skickar inbjudningar till din Google-kalender. Det går även att:

• begränsa åtkomst till väntande inbjudningar i kalendern.
  • avmarkera avsändare som kända för att undvika oönskade inbjudningar och skräppost.

Viktigt! Dina uppdaterade inställningar gäller endast nya inbjudningar.

Hantera dina Kalender-inbjudningar

En animerad GIF som visar hur du hanterar inbjudningar i Kalender på datorer

Viktigt! Lägg till inbjudningar från betrodda anslutningar automatiskt i kalendern genom att lägga till deras e-postadresser i dina kontakter. Läs mer om att lägga till kontakter.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Händelseinställningar till vänster under Allmänt följt av Lägg till inbjudningar i min kalender.
  4. Välj ett alternativ:
    • Från alla: Alla inbjudningar läggs automatiskt till i din kalender.
    • Endast om avsändaren är känd: Händelser läggs till i kalendern om avsändaren finns i dina kontakter, är en del av organisationen eller är någon du tidigare har interagerat med.
      • Om en händelse inte läggs till i kalendern får du ett e-postmeddelande med inbjudan.
      • När du har markerat en avsändare som känd eller interagerar med personen läggs framtida inbjudningar från den personen automatiskt till i din kalender.
    • När jag svarar på inbjudan per e-post: En händelse läggs bara till i din kalender när du har svarat på e-postaviseringen.

Viktigt! Om du väljer Endast om avsändaren är känd kan det avslöja för avsändare att de inte finns med i dina kontakter.

Begränsa synligheten för väntande kalenderinbjudningar

När du delar kalendern kan du välja om du endast vill visa händelser som är synliga i din kalender eller alla händelser, däribland inbjudningar från okända avsändare eller inbjudningar som du inte har svarat på och som ännu inte syns i din kalender. Det här alternativet visas under Lägg till inbjudningar i min kalender när du väljer När jag svarar på inbjudan per e-post eller Endast om avsändaren är känd.

Obs!

• Personer som endast har behörighet att visa din tillgänglighet ser inte händelseinformation. Läs mer om delningsbehörigheter.
  • När du tillåter andra att visa dina händelseinbjudningar kan de få kännedom om händelser som ännu inte har lagts till i din kalender. Det här är praktiskt om de hanterar inkommande händelseinbjudningar i din kalender.
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Händelseinställningar till vänster under Allmänt.
  4. Inaktivera Låt andra se alla inbjudningar om de har behörighet att visa eller redigera mina händelser.

Åtgärda problem med inbjudningar

Om du markerar en avsändare som känd eller interagerar med den, med inbjudningar är fortfarande markerade som Inbjudan från okänd avsändare, måste du kontrollera att ditt Google-konto tillåter att Google-produkter sparar kontaktuppgifter när du interagerar med personer.

Om du vill lägga till framtida inbjudningar från en avsändare automatiskt i din kalender kan du lägga till avsändare i dina kontakter manuellt.

Om du fortfarande ser skräpposthändelser i kalendern på din Android-enhet när du har aktiverat Endast om avsändaren är känd måste du kanske granska vilka appar som har åtkomst till din kalender.

Avmarkera en avsändare som känd

Om du av misstag trycker på Jag känner avsändaren men inte litar på kontakten:

1. Öppna contacts.google.com.
  2. Klicka på huvudmenyn uppe till vänster följt av Övriga kontakter.
  3. Klicka på Fler åtgärder More till höger om personens kontaktuppgifter följt av Radera följt av Radera.

Tips! En kontakt visas som okänd avsändare om du har blockerat personen i en annan Google-produkt.