Blokker nettsøppel i kalenderen på Android

Du kan forhindre ulike typer nettsøppel fra å dukke opp i kalenderen din ved å fjerne tilgang til kalenderen fra apper med uriktig bruk, og ved å velge hvilke aktiviteter du vil se. Gå gjennom alle trinnene nedenfor for å bidra til å beskytte både kalenderen din via Google Kalender og Android-enheten din.

Se hvilke apper som har tilgang til kalenderen din

Du kan fjerne tillatelser for alle apper du ikke vil at skal kunne gjøre endringer i kalenderen din.

Viktig: Trinnene kan være annerledes på din enhet. Du finner mer informasjon i brukerstøtten for enheten. Finn ut hvordan du endrer apptillatelser på Android-telefonen.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger .
  2. Trykk på Personvern og så Tillatelseskontroll og så Kalender.
  3. Trykk på en app for å slå av kalendertilgangen for den appen.

Tips: Selv om du fjerner en apps tilgang til kalenderdataene dine, slettes ikke aktivitetene som allerede er lagt til i kalenderen. Finn ut hvordan du sletter aktiviteter.

Skjul en kalender

For å slutte å se nettsøppel i en bestemt kalender kan du skjule den. Du må fjerne appens tilgang til kalenderen din for å forhindre at den oppretter nye kalendere med nettsøppel.

1. Åpne Google Kalender-appen Kalender på Android-enheten din.
  2. Trykk på Meny Meny øverst til venstre.
  3. Fjern avmerkingen for eventuelle kalendere du ikke har opprettet, i kalenderlisten.
    • For å se alle kalenderne dine, trykk på Vis mer.

Finn ut hvordan du skjuler eller sletter kalendere.

Administrer invitasjoner fra ukjente avsendere

Hvis du bare vil se aktiviteter når du kjenner avsenderen, kan du sjekke aktivitetsinnstillingene dine. Finn ut hvordan du administrerer invitasjoner og varsler.

Ta kontakt med tredjepartsleverandøren din

Hvis du er logget på Google Kalender-appen med en annen kalenderleverandør, for eksempel Calendly eller Asana, kan du gå til leverandørens brukerstøtte for å finne ut hvordan du håndterer nettsøppel.