Feilsøk manglende Google Kalender-varsler

Her er noen tips du kan prøve for å løse problemer med manglende varsler i Kalender.

Finn manglende varsler i Google Kalender

Sjekk at skrivebordvarsling er på

Slik sjekker du varslingsinnstillingene for Kalender:

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Under «Generelt» til venstre klikker du på Varselinnstillinger.
  4. Klikk på rullegardinmenyen for varsler, og sjekk at «Varsler på skrivebordet» er slått på.

Finn ut hvordan du slår på eller av skrivebordvarsling fra Kalender.

Finn manglende varsler for bestemte aktiviteter

​Slik sjekker du at en aktivitet har varsler:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på aktiviteten og så Rediger aktivitet Endre.
  3. Sjekk om du ser varsler ved siden av Varsler .

Du finner mer informasjon i brukerstøtten.

Finn manglende aktivitetsvarsler i kalendere

Slik sjekker du at aktivitetsvarsler er aktivert for en kalender:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på Innstillinger .
  3. Velg Innstillinger.
  4. Under «Innstillinger for mine kalendere» i sidefeltet til venstre klikker du på kalenderen.
  5. Se etter varsler under «Aktivitetsvarsler» eller «Varsler om heldagsaktiviteter».

Finn ut hvordan du endrer Kalender-innstillinger.

Løs problemer med manglende varsler i nettleserinnstillingene

Sjekk at Kalender har tillatelse til å vise varsler

I Chrome:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på menyen og så Innstillinger.
  3. Under «Personvern og sikkerhet» klikker du på Nettstedsinnstillinger og så Varsler.
  4. Under «Nettsteder som har lov til å sende varsler» sjekker du at calendar.google.com står oppført.
  5. Gjør følgende hvis calendar.google.com ikke er oppført:
    1. Under «Nettsteder som har lov å sende varsler» klikker du på Legg til.
    2. Skriv inn «calendar.google.com».
    3. Klikk på Legg til.

I andre nettlesere:

1. Gå til varselinnstillingene for nettleseren.
  2. Sjekk at calendar.google.com har tillatelse til å sende varsler.
    • Hvis ikke kan du legge til tillatelser.

Finn ut hvordan du endrer Kalender-varsler i nettleserinnstillingene.

Bruk Chrome-varsler

Viktig: Hvis enheten kjører Chrome OS, trenger du ikke å slå på Chrome-varsler.

1. Skriv inn chrome://flags/#enable-system-notifications i adressefeltet.
  2. Trykk på Enter.
  3. I rullegardinmenyen «Enable system notifications» velger du Disable.
  4. Klikk på Relaunch.

Sjekk OS-innstillingene dine

Sjekk at nettleseren din har tillatelse til å vise varsler

De fleste operativsystemer, for eksempel Mac OS eller Windows, tillater varsler. Følg denne fremgangsmåten for å sjekke at nettleseren har tillatelse til å vise varsler:

1. Åpne innstillingene eller systemvalgene for operativsystemet du bruker.
  2. Klikk på Varsler.
  3. Sjekk at operativsystemet tillater visning av varsler i nettleseren.

Viktig: For å se varsler må du åpne Google Kalender.

Finn manglende varsler i fullskjerm i Windows 10

Varsler kan stables oppå hverandre i

• Mac OS
  • Linux – basert på datamaskinmiljøet

Hvis varsler stables, vises bare det øverste varselet.

I Windows 10 kan det hende at varsler ikke sendes når du

• bruker fullskjermmodus
  • deler skjermen
  • Spill et spill

Slik slår du på varsler i disse situasjonene:

1. Åpne Windows-innstillingene.
  2. Velg Fokusassistent.
  3. Sjekk statusen for alternativene.
    • Det blir ikke sendt varsler for alternativer som er slått på.

Finn varsler som forsvinner uten interaksjon i Windows 10

I Windows 10 kan varsler bli lagret etter en periode med inaktivitet hvis ingen interaksjoner forekommer. Du finner varslene i handlingssenteret.

Sjekk varsler i varselsenteret for Mac OS

I Mac OS kan varsler være skjult på skjermen, men samtidig være oppført i varselsenteret. Hvis ingen varsler vises i varselsenteret, må du kanskje starte det på nytt via Systemvalg.

Nå skal du kunne se varsler i varselsenteret. Gjør dette hvis du fortsatt ikke finner varslene dine:

1. Åpne en terminal.
  2. Skriv inn killall NotificationCenter.

Finn manglende varsler for skjermer eller projektorer på Mac

Som standard tillater ikke Mac OS varsler ved speiling eller deling av skjermen. Slik angir du at varsler skal tillates:

1. Åpne Systemvalg.
  2. Klikk på Varslinger og fokus.
  3. Nederst velger du When mirroring or sharing the display (Når skjermen speiles eller deles).

Slå varsellyder på eller av

For å spille av varsellyder må Google Kalender ha tillatelse i nettleseren.

I Chrome

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på menyen og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Nettstedsinnstillinger.
  4. I Innhold-delen klikker du på Flere innholdsinnstillinger og så Lyd.
  5. Hvis calendar.google.com ikke står oppført under «Nettsteder som har lov til å spille av lyd», klikker du på Legg til.
  6. Skriv inn «calendar.google.com».
  7. Klikk på Legg til.

I andre nettlesere

1. Gå til alternativene for lyd eller automatisk avspilling i nettleseren du bruker.
  2. Gi tillatelser til calendar.google.com.