Business Profile call history will no longer be supported after July 31, 2024. Learn more about the changes on call history.

Soittohistoria Google Yritysprofiilissa

Soittohistorian avulla voit seurata puheluja, joita olet saanut asiakkailta Google Haun ja Mapsin kautta. Puhelutiedot säilyvät soittohistoriassa yhdessä paikassa, mikä helpottaa vastaamattomiin puheluihin palaamista ja yhteydenpitoa asiakkaisiin. Tietojen avulla voit tavoittaa helpommin asiakkaat, jotka ovat löytäneet yrityksesi Googlesta. Yritysprofiilistasi soitetut puhelut alkavat lyhyellä viestillä, jossa kerrotaan, että puhelu tulee Googlen kautta.

Saatavuus

Google My Businessin soittohistoria on tällä hetkellä kokeellinen ominaisuus, joka on vain tiettyjen yritysten käytettävissä Yhdysvalloissa.

Näin soittohistoria toimii

Kun asiakas käyttää Yritysprofiilissasi olevaa Soita-painiketta, puhelu tulee näkyviin profiilin Puhelut-välilehdelle. Sieltä löydät viimeaikaiset puhelut, vastaamattomat puhelut ja muita tietoja.

Kun soittohistoria on päällä, asiakaspuhelut tulevat profiilissasi olevan numeron sijaan soitonsiirtonumeron kautta. Lue lisää soitonsiirtonumerosta.

Tärkeää: Jos Google Yritysprofiilisi on linkitetty Google Ads ‑tiliin ja laitat profiilin soittohistorian päälle, tietyn ajan ylittävät puhelut, jotka on soitettu klikkaamalla mainosta, näkyvät linkitetyllä tilillä "Puhelut mainoksista" ‑konversioina. Jos käytät Smart Biddingia ja strategiasi sisältää puhelukonversiot, mainoskulusi saattavat muuttua. Lue lisää Smart Biddingista.

Soittohistorian laittaminen päälle tai pois

1. Siirry Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilisi.
  2. Näin pääset soittohistoriaasi:
    • Klikkaa Google Hausta Puhelut.
    • Klikkaa Google Mapsista Ylläpidä Yritysprofiiliasi ja sitten Puhelut.
  3. Klikkaa valikkokuvaketta Lisää ja sitten Puheluasetukset.
  4. Laita soittohistoria päälle tai pois päältä.

Tietoja Google-soitonsiirtonumerosta

Asiakkaat voivat löytää yrityksesi puhelinnumeron yritysprofiilistasi. Kun asiakas käyttää profiilisi Soita-painiketta, hänen puhelunsa siirtyy yrityksesi yksilölliseen numeroon. Tämä numero on eri kuin profiilissasi oleva numero.

Google-soitonsiirtonumero vaihtelee soittajan sijainnin mukaan (tämä koskee myös suuntanumeroa tai numeron etuliitettä). Jos mahdollista, soitonsiirtonumeron suuntanumero tai numeron etuliite on sama kuin yrityksesi puhelinnumerossa. Muussa tapauksessa numero on yrityksen sijainnin mukainen paikallinen numero. Jos tällaisia numeroita ei ole saatavilla, käytetään maksutonta Google-soitonsiirtonumeroa.

Vinkki: Asiakkaat tarvitsevat maksutonta numeroa vain harvoin.

Lisätietoja

• Puhelut säilyvät Puhelut-välilehdellä 45 päivää.
  • Kun käytät soittohistoriaa Yritysprofiilissasi, asiakaspuhelut tulevat yrityksesi suoran numeron sijaan yksilöllisen soitonsiirtonumeron kautta.
  • Soittohistoriassa näkyvät puhelinnumerot ovat asiakkaiden suoria numeroita.
  • Asiakaspuhelujen alussa kuuluvaa Googlen automaattista viestiä ei voi poistaa käytöstä. Jos et halua kuulla automaattista viestiä, sinun on laitettava soittohistoria pois päältä.
  • Soittohistorian avulla ei voi seurata tekstiviestejä. Sillä voi seurata vain puheluja. Jos haluat lähettää asiakkaille viestejä, käytä Google Maps ‐sovelluksen viestiominaisuutta.
  • Jos asiakaspuhelu menee vastaajaan, se luokitellaan Puhelut-välilehdellä vastatuksi puheluksi.