Förstå rekommendationer för potentiella företagsägare

Om Google fastställer att du är en potentiell företagsägare eller ansvarig kan du då och då få rekommendationer om hur du kan hantera företagsprofilen på Google.

Du kan lägga till ditt företag på Google utan kostnad. När du har lagt till företaget kan du använda Googles verktyg för att stärka din onlinenärvaro. Googles verktyg omfattar funktioner som att svara på recensioner, skicka meddelanden till kunder, använda en produktkatalog online med mera.

Välja bort företagsrekommendationer

Du kan anpassa var du ser företagsrekommendationerna.
Om Google fastställer att du inte är en potentiell företagsägare eller ansvarig kan du bli ombedd att skapa ett personkort som visas i Googles sökresultat. Läs mer om personkort på Sök.

Inaktivera rekommendationer på Google Maps

Så här inaktiverar du rekommendationer för alla företag:
  1. Välj menyn Meny när du ser en företagsrekommendation.
    • Du kan också välja Information Visa information om webbplatsen.
  2. Välj Sluta visa den här frågan.

Inaktivera rekommendationer och aviseringar om dem i sökresultaten

Om du vill inaktivera sökresultat baserade på din kontoaktivitet och andra Google-produkter kan du läsa mer om hur du inaktiverar Webb- och appaktivitet.
  1. Öppna Google Sök-appen Google Sök på en mobil enhet.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar .
  3. Tryck på Aviseringar.
  4. Tryck på Företagsuppgifter på listan.
    • Stäng av Företagsuppgifter.

Så fungerar rekommendationer

Google använder olika aspekter från Webb- och appaktivitet i ditt Google-konto för att avgöra om rekommendationer ska visas. Google använder också dessa aspekter för att avgöra om du är företagsägare, ansvarig eller på annat sätt är kopplad till ett visst företag på Google.
Detta påverkas inte av inställningarna för företagsanpassning i ditt Google-konto.