Toimipaikkaryhmät

Toimipaikkaryhmät helpottavat toimipaikkatietojen turvallista ylläpitoa tiimin sisällä. Toimipaikkaryhmät ovat kuin jaettuja kansioita, joihin on helppo jakaa pääsy usealle käyttäjälle toimipaikkatietojen näkemistä ja käsittelyä varten.

Jos tilisi käyttäjätunnus ja salasana ovat tällä hetkellä usean ihmisen tiedossa, kannattaa siirtyä käyttämään toimipaikkaryhmiä, jotta tiedot olisivat paremmassa turvassa.

Google-tilisi Toimipaikkaryhmät
Milloin kannattaa käyttää Jos olet ainoa, joka edustaa yritystänne Googlessa. Jos haluat, että useat käyttäjät voivat lisätä ja päivittää toimipaikkatietoja.
Keillä on pääsy Vain sinulla on pääsy tälle tilille. Voit olla toimipaikkaryhmän omistaja tai ylläpitäjä. Pääsyoikeustasosi näkyy ryhmän nimen alla (esim. "omistaja" tai "ylläpitäjä"). Sekä ylläpitäjät että omistajat voivat lisätä, muuttaa ja poistaa ryhmän toimipaikkoja. Lue lisää
Kuinka se luodaan Luot sen itse: vaaditaan kaikissa Google-tuotteissa, jotka edellyttävät sisäänkirjautumista. Luo toimipaikkaryhmä seuraamalla näitä ohjeita.
Vahvistusmerkki Ilmaisee, että käyttäjä on todennettu kaikkien lisättyjen toimipaikkojen osalta. Ilmaisee, että toimipaikkaryhmän omistaja on todennettu.

Parhaat käytännöt toimipaikkaryhmien luomiseen

Milloin toimipaikkaryhmä kannattaa luoda

Toimipaikkaryhmä kannattaa luoda, jos

• haluat ylläpitää toimipaikkatietoja yhdessä työkaverin, brändi- tai aluevastaavan tai ulkoisen toimiston kanssa
  • haluat käyttää toimipaikkoja hyödyntäviä mainoskampanjoita.

Näin voit myöntää työkaverille, vastaavalle tai toimistolle pääsyoikeudet toimipaikkatietojen käsittelyyn:

1. Luo toimipaikkaryhmä.
  2. Siirrä kaikki toimipaikkasi kyseiselle tilille.
  3. Lisää työntekijä tai toimiston edustaja toimipaikkaryhmän ylläpitäjäksi tai omistajaksi. Molemmilla rooleilla on pääsyoikeus nykyisten ja myöhemmin lisättävien toimipaikkojen tietoihiin.

Toimipaikkaryhmien määrä

Toimipaikkaryhmien määrä kannattaa yleensä rajoittaa yhteen yritystä tai brändiä kohden. Yksittäiseen laskentataulukkoon ladata tietoa vain yhdestä toimipaikkaryhmästä ja laskentataulukon voi importoida vain yhteen toimipaikkaryhmään.

Jos organisaatiolla on hoidettavanaan useita brändejä tai osastoja, joiden käsittelyyn vaaditaan eri käyttäjät, toimipaikkaryhmiä on hyvä olla useita.

Hyvät puolet Huonot puolet
Yhden toimipaikkaryhmän käyttäminen Kaikki toimipaikat näkyvät samassa hallintapaneelissa, ja niitä voi ylläpitää yhdellä laskentataulukolla. Omistajilla ja ylläpitäjillä voi olla oikeus katsoa ja muokata tilin kaikkia toimipaikkoja eli myös toimipaikkoja, joita heidän ei tulisi ylläpitää.
Useiden toimipaikkaryhmien käyttäminen Omistajilla ja ylläpitäjillä on oikeudet katsoa ja muokata vain tilin sisältämiä toimipaikkoja. Kukin tili edellyttää erillistä laskentataulukon importointia, eivätkä kaikki toimipaikat näy samassa hallintapaneelissa.

Huomaa, että voit kuitenkin lisätä omistajia ja ylläpitäjiä manuaalisesti ryhmän yksittäisiin toimipaikkoihin.

Muuta huomioitavaa

Huomaa, että voit kuitenkin lisätä omistajia ja ylläpitäjiä manuaalisesti ryhmän yksittäisiin toimipaikkoihin.

Uudet käyttäjät

Jos et ole käyttänyt Yritysprofiileja aiemmin, suosittelemme, että luot toimipaikkaryhmän ja käytät sitä toimipaikkojen lisäämiseen, vahvistamiseen ja tietojen ylläpitoon. Näin sinun ei tarvitse luoda tiliä myöhemmin, jos päätät jakaa tilin pääsyoikeuksia muille Google-käyttäjille.