Yritysprofiilin omistajuuden pyytäminen

Hanki vahvistus

Jos Googlessa näkyvä Yritysprofiili on jo todennettu ja sinulla on valtuudet ylläpitää profiilia, voit pyytää omistajuutta profiilin nykyiseltä omistajalta.

Jos yritysprofiilissasi ei näy "Ilmoittaudu yrityksen omistajaksi" ‑linkkiä tai vastaavaa, sinut on todennäköisesti jo rekisteröity yrityksen omistajaksi. Katso, onko profiiliisi lisätty Ylläpidät tätä yritysprofiilia ‑merkintä.

1. Voit etsiä yritysprofiilin, jonka omistajuutta haluat pyytää, kahdella eri tavalla:
    • Siirry osoitteeseen business.google.com/add.
      • Lisää yrityksesi nimi ja osoite ja valitse hakutuloksista yrityksesi.
    • Etsi yrityksesi Google Hausta tai Google Mapsista.
      • Klikkaa yritysprofiilista Ilmoittaudu yrityksen omistajaksi.
  2. Klikkaa Jatka.
    • Saat viestin, jossa kerrotaan, että joku toinen on jo vahvistanut profiilin. Jos sinulla on valtuudet ylläpitää profiilia, voit pyytää omistajuutta profiilin nykyiseltä omistajalta.
  3. Valitse Pyydä omistajuutta ja täytä lomake.
  4. Täytä lomake ja valitse Lähetä.
Vinkki: Profiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.
Paikallisten palveluyritysten profiilit

Voit pyytää paikallisen palveluyrityksen omistajuutta Yritysprofiilin nykyiseltä omistajalta näin:

1. Siirry osoitteeseen business.google.com/add.
  2. Anna yritystiedot.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Suorita vahvistusprosessi.
    • Postikortilla vahvistaminen kestää muutaman päivän. Vahvistuksen jälkeen näet Omistuskiista-valintaikkunan. Se tarkoittaa, että sijainti on kopio.
  5. Klikkaa Pyydä käyttöoikeutta.
Vinkki: Profiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.
Joukkovahvistetut tilit

Jos tilisi on joukkotodennettu, voit seurata yllä olevia yhden toimipaikan yritystä koskevia ohjeita tai pyytää aiemmin luodun Yritysprofiilin omistajuutta seuraavasti:

1. Lataa profiilin tiedot laskentataulukon avulla.
  2. Avaa ladattu profiili Yritysprofiilissa.
    • Näet Omistuskiista-valintaikkunan, joka tarkoittaa, että profiili on toisen profiilin kopio.
  3. Klikkaa Pyydä pääsyoikeutta.
Vinkki: Profiilin nykyinen omistaja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään ottamaan sinuun yhteyttä. Sinä puolestasi saat vahvistussähköpostin.

Omistajuuden pyytämisen jälkeen

Kun olet pyytänyt omistajuutta, profiilin nykyisellä omistajalla on kolme päivää aikaa vastata. Voit tarkistaa pyynnön tilan kirjautumalla Yritysprofiiliin tai klikkaamalla vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä.

• Jos pyyntösi hyväksytään: Saat ilmoituksen sähköpostitse ja voit ylläpitää Yritysprofiilia.
  • Jos pyyntösi hylätään: saat ilmoituksen sähköpostitse ja voit edelleen ehdottaa muokkausta profiiliin. Lisäksi voit ehkä valittaa hylätystä pyynnöstä.
  • Jos vastaus viipyy: Jos et saa vastausta kolmen päivän kuluessa, voit ehkä itse ilmoittautua profiilin omistajaksi. Voit tehdä sen seuraavasti:
    1. Avaa alkuperäinen vahvistussähköposti, jonka sait lähetettyäsi omistajuuspyynnön.
    2. Etsi pyyntösi ja tee todennus seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita. Voit myös kirjautua Yritysprofiiliin ja katsoa, näkyykö hallintapaneelissa Ilmoittaudu omistajaksi- tai Todenna-painiketta.

Vinkki: Mahdollisuus ilmoittautua profiilin omistajaksi ei ole aina käytettävissä.

Uusia omistajia ja ylläpitäjiä koskevat rajoitukset

Yritysprofiilin uuden omistajan tai ylläpitäjän on odotettava seitsemän päivää, ennen kuin hän voi käyttää profiilin kaikkia ominaisuuksia. Näiden seitsemän päivän aikana uusi omistaja tai ylläpitäjä saa virheilmoituksen, jos hän yrittää
  • poistaa profiilin tai kumota sen poistamisen
  • poistaa profiilista muita omistajia tai ylläpitäjiä
  • siirtää ensisijaisen omistajuuden itselleen tai kolmannelle käyttäjälle.

Jos uusi omistaja tai ylläpitäjä poistaa tilinsä seitsemän ensimmäisen päivän kuluessa, hänet poistetaan profiilista. Jos hän muuttaa mieltään, hänet on lisättävä profiiliin uudelleen.

Vinkki: Jos nykyinen omistaja tai ylläpitäjä yrittää siirtää profiilin ensisijaisen omistajuuden uudelle omistajalle tai ylläpitäjälle, jonka seitsemän ensimmäistä päivää eivät ole vielä täynnä, hän saa virheilmoituksen.

Muita lähteitä