Valituksen tekeminen kirjaa tai tiliä koskevasta päätöksestä

Google Play Kirjojen käytännöissä kuvataan tuotteidemme tai palvelujemme tarkoitus ja aiottu käyttötapa. Ne auttavat Google Play Kirjoja luomaan positiivisen, tuottavan ja inklusiivisen ympäristön kaikille ja ylläpitämään sitä. Lue lisää Google Play Kirjojen julkaisijoiden sisältökäytännöistä.

Torjumme väärinkäytöksiä ja vahinkoja tuotteissamme ja palveluissamme proaktiivisesti. Tarkastamme Google Play Kirjojen sisältöä sekä ihmisten että automatisoitujen järjestelmien voimin. Näin voimme valvoa käytäntöjen noudattamista laajassa mittakaavassa. Poistamme sisällön, joka rikkoo käytäntöjämme ja on haitallista käyttäjille ja koko Google Playn ekosysteemille. Hyödynnämme edistynyttä automaattista teknologiaa ongelmallisen tai luvattoman sisällön etsimiseen ja erityisen monimutkaisten tapausten eskaloimiseen koulutetuille asiantuntijoille.

Tämä tarkoittaa, että voimme ryhtyä toimenpiteisiin sisällön tai tilin poistamiseksi, jäädyttämiseksi tai rajoittamiseksi muilla tavoin, jos toteamme sen rikkovan lakia tai käytäntöjämme.

Jos olet eri mieltä toiminnastamme, voit mahdollisesti pyytää sisältöäsi tai tiliäsi koskevan päätöksen uudelleenarviointia. Tätä kutsutaan toisinaan myös valitukseksi.

Valituksia voi tehdä seuraavissa tilanteissa:

• Kirjat-palveluun liittyvä toiminta: Jos Google Play Kirjat on poistanut sisältösi tai rajoittanut sitä muulla tavoin.
  • Tiliin liittyvä toiminta: Jos Google Play Kirjat on hylännyt koko tilisi tai jäädyttänyt sen.

Olet sisällön tai tilin omistaja

Jos sisältöösi tai tiliisi on kohdistettu sanktio, sinun pitäisi saada ilmoitus sanktion tyypistä ja perusteista. Valituksia ei välttämättä voi tehdä kaikissa tilanteissa. Saamassasi ilmoituksessa on toimintaohjeet siihen, mitä voit tehdä sisällön tai tilin suhteen, ja lisätietoa valitusmahdollisuuksista.

Voi tehdä valituksen sisältöä tai tiliä koskevasta päätöksestä, jos sanktio on mielestäsi virheellinen. Jos päätät tehdä valituksen, seuraa Google Play Kirjojen viestissä olevia ohjeita.

Valitusprosessi

Jos päätät lähettää valituksen, sinua pyydetään kertomaan, mistä haluat tehdä valituksen ja miksi. Voit halutessasi kertoa lisätietoa valituksen syystä Google Play Kirjojen valituspyyntölomakkeessa.

Valituksen tueksi kannattaa lisätä perusteluja. Kun olemme tarkastaneet valituksesi, ilmoitamme sinulle päätöksestä. Jos hyväksymme valituksesi, ryhdymme toimenpiteisiin aiemman päätöksemme perumiseksi.

Saatavilla olevat lisävaihtoehdot

Jos kuulut Euroopan unionin Digital Services Actin (DSA) piiriin, voit myös mahdollisesti viedä valituksen sertifioituun tuomioistuimen ulkopuoliseen riitojenratkaisuelimeen. Lue lisää Euroopan unionin Digital Services Actista. Jos sinulla on oikeudellisia kysymyksiä tai haluat tutustua muihin hyvityskeinoihin, esimerkiksi mahdollisuuteen viedä asia tuomioistuimeen, sinun kannattaa ehkä kääntyä asianajajan puoleen.