Google Assistantin käyttö Androidilla (Go)

Google Assistant Gon avulla voit löytää vastauksia ja hoitaa asioita.

Google Assistant Go toimii perustason laitteilla ja myös hitaalla internetyhteydellä. Sovellus on esiasennettu laitteille, joissa on Androidin Go-versio.

Tärkeää: Kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä, kaikissa maissa tai kaikilla soveltuvilla Android-laitteilla.

Sovelluksen uusimman version tarkistaminen

1. Avaa puhelimellasi Play Kauppa ja siirry Google Assistant Gon sivulle.
  2. Napauta Päivitä. Jos tässä lukee Asennettu, sinulla on jo uusin versio.

Keskustelun aloittaminen

1. Puhelimella sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
    • Kosketa aloitusnäyttöpainiketta pitkään.
    • Avaa Google Assistant Go. Assistant
  2. Valitse Puhu Mikrofoni ja sitten sano komento.

Mitä voit kysyä

Soittaminen

Sano komento:

• "Soita yhteystiedolle [nimi]."
  • "Soita yritykselle [nimi]."
  • "Soita numeroon [numero]."

Paikalliset tiedot

• Sää: Millainen sää on tänään?
  • Ruoka: Näytä lähellä olevat pizzeriat.
  • Aukioloajat: Näytä Starbucksin aukioloajat.
  • Reitit: Navigoi Turkuun. Miten pääsen lähimpään kahvilaan?

Kommunikointi

• Puhelut: Soita Samille. Soita numeroon 650-000-0000.
  • Tekstiviesti: Lähetä tekstiviesti. Tekstaa Mikolle.

Päivän suunnittelu

• Herätykset: Aseta herätys. Aseta herätys kello seitsemäksi.
  • Ajastimet: Aseta ajastin. Aseta viiden minuutin ajastin.
  • Kalenteri: Luo kalenteritapahtuma.

Median toistaminen

• Videot: Näytä Lady Gagan video. Näytä hauska video YouTubesta. Soita Bruno Marsia Google Play Musiikista.
  • Komennot: Lopeta. Jatka. Seuraava. Edellinen.

Googlelta kysyminen

• Laskutoimitukset: Paljonko on 20 % 80:stä?
  • Sanakirja: Mitä ”gregoriaaninen” tarkoittaa?
  • Tulevat urheilutapahtumat: Koska on Suomen seuraava jalkapallo-ottelu?
  • Haku: Hae kesälomaideoita.
  • Käännökset: Miten sanotaan "kiitos" ranskaksi?
  • Kuvahaku: Etsi kuvia kissanpennuista.
  • Verkkovastaus: Miten viinitahra poistetaan matosta?

Hauskanpito

• Viihde: Kerro vitsi. Minulla on tylsää.

Saat lisää ideoita kysymällä Assistantilta "Mitä osaat tehdä?"

Tapahtumien poistaminen

Google Assistant tallentaa toimintasi, jotta se muistaa kiinnostuksen kohteesi ja voi antaa personoidumpia vastauksia. Voit milloin tahansa nähdä ja poistaa aiemman toiminnan.

Tietyn tapahtuman poistaminen

1. Avaa puhelimellasi Google Assistant Go Assistant.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Omat tapahtumat.
  3. Etsi toiminta, jonka haluat poistaa.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Avaa puhelimellasi Google Assistant Go Assistant.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Omat tapahtumat.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta hakukentän vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  4. Valitse Poista päivämäärän mukaan ‑kohdasta Koko historia.
  5. Valitse Poista.

Lisätietoja Google Assistant Gosta

Android Gon versio Google Assistantista on erilainen kuin muiden Android-puhelimien Google Assistant. Sovellus käyttää vähemmän tallennustilaa ja dataa, joten siinä ei ole tiettyjä ominaisuuksia, kuten muistutuksia, kodin älylaitteiden ohjausta tai muiden yritysten palveluja. Uusia ominaisuuksia lisätään myöhemmin.