Google Assistantin äänen valitseminen

Voit vaihtaa Google Assistantisi äänen. Äänen vaihtaminen vaikuttaa kaikkiin Assistant-laitteisiin.

Google Assistant puhelimella tai tabletilla

Tärkeää: Kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä, kaikissa maissa tai kaikilla soveltuvilla Android-laitteilla.

1. Kosketa pitkään Android-puhelimen tai ‑tabletin aloitusnäyttöpainiketta tai sano Hey Google.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Tutki ja oma sisältö.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset.
  4. Valitse Assistant ja sitten Assistant-ääni.
  5. Valitse ääni.

Google Assistantin puhekielen muuttaminen

1. Avaa Google-sovellus Google-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Ääni ja sitten Kieli.
  3. Valitse kieli.

Tärkeää: Jos Google Assistant lukee tekstiviestejä väärällä kielellä, poista englanti toissijaisesta kielivalinnasta. Seuraavaksi vaihda Google Assistantin puhekieli vastaamaan Google Assistantin yleistä kieliasetusta.

Google Assistant kaiuttimessa tai Smart Displayssa

Tärkeää: Kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä, kaikissa maissa tai kaikilla soveltuvilla Android-laitteilla.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla Google Home.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Assistantin asetukset.
  3. Valitse Assistant ja sitten Assistant-ääni.
  4. Valitse ääni.

Puheen käytöstä poistaminen

Kun Puhe-asetus on poistettu käytöstä, Google Assistant näyttää vastaukset puhelimessasi eikä toista niitä ääneen. Jos et halua, että Google Assistant vastaa puhumalla, voit muuttaa asetuksiasi.

1. Kosketa pitkään Android-laitteen aloitusnäyttöpainiketta tai sano Hey Google tai Hei Google.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Tutki ja oma sisältö.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Assistant.
  4. Valitse Assistant-laitteet-kohdasta puhelin tai tabletti.
  5. Valitse Ääni ja puhe ‑kohdasta Puhe.
  6. Valitse Vain handsfree-tilassa.

Lapsille tarkoitettu Assistant-ääni lastentileille

Tärkeää: Lapsille tarkoitetut Assistant-äänet ovat käytettävissä vain lasten Google-tileillä. Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikilla kielillä, kaikissa maissa eikä kaikilla laitteilla.

Jos haluat valita lapsille sopivan äänen Google Assistantille, tarvitset Assistant-yhteensopivan laitteen, joka on otettu käyttöön lapsen Google-tilillä. Jaetuilla laitteilla sinun on myös otettava Voice Match käyttöön lasta varten.

Voit vaihtaa lapsen tilin Assistant-äänen näin:

1. Pyydä lasta sanomaan "Hey Google, change your voice" lapsen laitteelle tai jaetulle laitteelle, joka on yhdistetty lapsen tiliin.
    • Voit myös valita lapsen Google Assistantille äänen Assistantin asetuksista.
  2. Kuuntele esimerkkiäänet.
  3. Valitse ääni napauttamalla ruutua.
  4. Kun Assistant pyytää vahvistusta, voit sanoa "Yes", "No" tai "Cancel".

Vinkki: Voit valita Assistantille lapsille sopivan äänen myös yhteensopivilla kaiuttimilla. Sinä tai lapsesi voitte sanoa "Hey Google, change your voice" ja seurata ohjeita.