Legg til steder du ofte reiser til

Du kan angi personlige steder og deretter be Google-assistenten om reisetider og trafikkoppdateringer. Hvis du allerede har et personlig sted i Google Maps, finner du det i Innstillinger.

Viktig: Du må bruke Google-assistenten på engelsk og i USA for å angi andre personlige steder enn hjem- og arbeidsstedet ditt.

Legg til, endre eller slett steder

1. På Android kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Trykk på Deg og så Dine steder.
  3. Legg til, endre eller slett adresser.

Tips: Du kan også be Google-assistenten om å angi hjemme- og jobbadressen din.

La Google-assistenten bruke den nåværende posisjonen til enheten din

Når du har gitt Google-assistenten tillatelse til å bruke den nåværende posisjonen din, får du nyttigere resultater når du ber om lokal informasjon, for eksempel om været eller restauranter i nærheten.

1. Trykk og hold på ikonet for Google-appen  på Android-enheten din.
  2. Trykk på Appinformasjon Informasjon og så Tillatelser og så Posisjon.
  3. Velg et alternativ for posisjonstilgang.

Tips: For å få visse varsler når Google Assistent-appen ikke er åpen, still posisjonstilgang til Tillat hele tiden.

Finn ut mer om posisjon og Google-assistenten.

Opprett rutiner som bruker posisjon som aktiveringsfunksjon

For å opprette en rutine som bruker posisjon som en aktiveringsfunksjon, må du gi Google Assistent-appen posisjons- og varslingstillatelser.

Posisjonstillatelser

Viktig:

• Hvis du har problemer med å få rutinen din til å fungere, kan du prøve å øke radiusen på aktiveringsfunksjonen opp til 500 m.
  • Når mobilbatteriet er lavt, starter ikke aktiveringsrutinen for posisjon like pålitelig som når batteriet er fullt.
  • Batteriet kan tømmes raskere hvis posisjonsdeling er slått på for rutiner.
  • Det tar noen minutter før rutinen starter når du kommer frem til eller drar fra det valgte stedet.
  • Hvis stedsbaserte utløsere ikke fungerer, kan du prøve å starte telefonen på nytt.

Posisjonstillatelsen for Google-appen

1. Trykk og hold på Google-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Tillatelser og så Posisjon.

Tips: Hvis du slår på både «Tillat hele tiden» for bakgrunnsposisjonen og «Bruk nøyaktig posisjon», anses tillatelsen som på.

Slå på enhetsposisjon

1. Åpne Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Posisjon.

Tips: Hvis du slår på «Bruk posisjon», anses tillatelsen som på.

AADC-samtykke (retningslinjer for vern av barns personopplysninger)

Viktig: Denne funksjonen er bare for brukere i Storbritannia.

1. Åpne Google-appen på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilikonet.
  3. Trykk på Innstillinger og så Personvern og sikkerhet og så Nøyaktig posisjon ,

Tips: Hvis du slår på «Alltid», anses tillatelsen som på.

Varslingstillatelser

1. Trykk og hold på Google-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Varsler.

Tips: Hvis du slår på «Alle Google-varsler», anses tillatelsen som på.

Finn eller slett posisjonsloggen din

Du kan administrere og slette informasjon i posisjonsloggen med Google Maps-tidslinjen. Finn ut hvordan du administrerer posisjonsloggen.