Google Assistant ‑toiminnan poistaminen

Google Assistant tallentaa aiempaa toimintaasi, jotta se esimerkiksi muistaa kiinnostuksen kohteesi ja vastaa yksilöllisemmin. Voit milloin tahansa etsiä ja poistaa aiempaa toimintaa.

Lue Googlen turvallisuuskeskuksesta lisää siitä, miten suojaamme dataasi.

Toiminnan poistaminen äänellä

Voit pyytää Google Assistantia poistamaan toimintaa tililtäsi.

Voit esimerkiksi sanoa:

• Hei Google, poista viimeisin keskustelu.
  • Hei Google, poista tämän päivän toiminta.
  • "Ok Google, poista tämän viikon toiminta."
  • Voit poistaa viimeksi sanomasi asian sanomalla "Ok Google, tuo ei ollut tarkoitettu sinulle".

Lue lisää toiminnan poistamisesta.

Tietyn toiminnan poistaminen

Voit poistaa yksittäisen kohteen, esimerkiksi asian, jonka muistamista pyysit Google Assistantilta.

Keskustelusta (vain puhelimella)

Jos käytät Google Assistantia puhelimella, voit poistaa aiempaa toimintaa suoraan Assistant-keskustelusta. Voit löytää keskustelussa enintään kuukauden vanhaa toimintaa.

1. Kosketa pitkään laitteen aloitusnäyttöpainiketta tai sano "Ok Google".
  2. Etsi Google Assistant ‑keskustelusta kohde, jonka haluat poistaa.
  3. Kosketa kohdetta pitkään. Siihen liittyvät kohteet korostetaan ja sitten Poista ryhmä.
Vinkki: Jos haluat poistaa toimintaa Google-tililtäsi muilla Assistant-laitteilla (esim. Google Home tai Android Wear), seuraa alla olevia ohjeita.
Google-tililtä
  1. Siirry Google-tilin Assistantin toiminta ‑sivulle. Jos et ole kirjautuneena, kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Etsi tapahtuma, jonka haluat poistaa. Vinkki: Voit käyttää sivun yläreunan päivämääräsuodatinta.
  3. Valitse Lisää More ja sitten Poista.

Kaiken Assistant-toiminnan poistaminen kerralla

Tärkeää: Kun poistat kaiken toiminnan, voi kestää vuorokauden ennen kuin toiminta on poistettu muilta laitteilta.

1. Siirry Google-tilin Assistantin toiminta ‑sivulle.
  2.  Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse oikean yläreunan Google Assistant ‑bannerista Lisää Lisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  4. Valitse Poista tapahtumia päivämäärän mukaan ‑kohdasta Koko ajalta.
  5. Valitse Poista.
  6. Vahvista valitsemalla Poista.

Näin voit laittaa Assistant-toiminnan tarkistamisen päälle Chromebookilla

Kun otat Google Assistantin käyttöön Chromebookilla, sinua saatetaan pyytää laittamaan tiettyjä asetuksia päälle. Voit laittaa ne päälle tai pois päältä milloin tahansa. Lue lisää asetuksista, joiden päälle laittamista sinulta saatetaan pyytää.

Toiminta-asetusten laittaminen päälle tai pois päältä

Tärkeää: Kun laitat nämä asetukset päälle, ne laitetaan päälle Assistantissa ja muissa käyttämissäsi Googlen palveluissa.

1. Siirry Google-tilisi toimintojen hallintaan. Tämä voi edellyttää tilille kirjautumista.
  2. Laita nämä asetukset päälle tai pois päältä:

Google Assistant ‑toiminnan tarkistaminen

Kun Assistantilla on pääsy Google-tilillesi ja Verkko- ja sovellustoiminta on päällä, Assistantin kanssa käymäsi keskustelut tallennetaan tilillesi.

1. Siirry Google-tilin Assistantin toiminta ‑sivulle.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Hae toimintaa sivun yläreunasta tai suodata päivämäärän perusteella.

Vinkki: Jos haluat katsoa tietyn toiminnan tietoja, valitse toiminnan bannerista Lisää Lisää ja sitten Tiedot.

Assistant-toiminnan poistaminen

Tärkeää: Kun poistat kaiken toiminnan, sen poistamisessa muilta laitteilta voi mennä vuorokausi.

1. Siirry Google-tilin Assistantin toiminta ‑sivulle. Jos et ole kirjautuneena, kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse Google Assistant ‐bannerin oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan .
  3. Valitse ajanjakso kohdasta Google Assistant ‑toiminnan poistaminen.
  4. Valitse Poista.

Yleisiä kysymyksiä

Miten Google käyttää tietojani?

Tietojesi avulla teemme palveluistamme, kuten Google Assistantista, hyödyllisempiä sinulle. Lisätietoa löytyy Googlen tietosuojakäytäntöä koskevalta sivulta.

Käytetäänkö keskustelujani Google Assistantin kanssa sen kehittämiseen?

Google Assistantin hyödyllisyys paranee ajan myötä. Tähän päästään muun muassa tutkimalla, miten käyttäjät ovat käyttäneet Assistantia.

Käyttääkö Google keskustelujani Google Assistantin kanssa mainosten personointiin?

Jos käytät Google Assistantia, voimme käyttää keskusteluja hyödyllisempien mainosten tarjoamiseen. Voit poistaa Assistantin kanssa käymäsi keskustelut milloin tahansa.

Google Assistant ‐laitteen käytön hallinnointi

Tärkeää: Tämä ominaisuus ei ole vielä käytettävissä kaikilla kielillä tai alueilla.

Digitaalisen hyvinvoinnin avulla voit valita, milloin ja miten ihmiset, esim. vieraat tai perheenjäsenet, voivat käyttää kaiutinta, laitetta, jossa on Assistant sisäänrakennettuna, tai Smart Clockia.

Vain kaiuttimen käyttöön ottanut henkilö, laite, jossa on Assistant sisäänrakennettuna, tai Smart Clock voi ottaa käyttöön suodattimia ja Laitepaussin sekä hallita niitä.

Käytettävissä olevien ominaisuuksien hallinta

Tärkeää: Mikään suodatin ei ole täydellinen, mutta näiden suodattimien pitäisi auttaa hallitsemaan pääsyä aikuisille suunnattuun sisältöön.

Voit valita, koskevatko suodattimet kaikkia laitteen käyttäjiä vai vain vieraita ja Family Link ‑tiliä käyttäviä lapsia. Voit määrittää suodattimet toimimaan vain tietyllä laitteella tai kaikilla tuetuilla laitteilla.

Digitaalisen hyvinvoinnin suodattimien käyttöönotto

Tärkeää: Määrittämäsi suodattimet rajoittavat tai estävät musiikkia, videopalveluja ja muita toimintoja, jotka ovat osa ohjelmaa.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Valitse alareunasta Koti Home.
  3. Kosketa laitetta pitkään.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Laiteasetukset Settings ja sitten Ilmoitukset ja digitaalinen hyvinvointi ja sitten Digitaalinen hyvinvointi ja sitten Ota käyttöön.

Miten Digitaalisen hyvinvoinnin suodattimet toimivat

Tärkeää: Vaikka laittaisit päälle videosuodattimia ja muita sisältösuodattimia, voit silti avata videoita ja muuta sisältöä uutisten, podcastien ja verkkosivustojen kautta. Jos esimerkiksi estät videot, mutta sallit verkkosivustot, videoita voi olla mahdollista avata myös verkkosivustojen kautta.

Voit käyttää useimpia alla olevia Digitaalisen hyvinvoinnin suodattimia kaiuttimilla, laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna, ja Smart Clockilla. Verkkosivustojen suodatus on käytettävissä vain laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna.

Vinkki: Laitteiden ja sovellusten on oltava ajan tasalla, jotta Digitaalinen hyvinvointi toimii oikein.

Videosuodattimet

• Salli kaikki videot: Laite toistaa kaikkia tuettuja videoita.
  • Salli vain suodatetut videot: Laite toistaa videoita vain valitsemistasi videopalveluista.
  • Estä kaikki videot: Laite ei toista videoita lainkaan.

Musiikkisuodattimet

Tärkeää: iHeartRadion, TuneInin ja muiden vastaavien palvelujen äänikirjat ja radioasemat ovat aina käytettävissä musiikkisuodatinasetuksestasi riippumatta.

• Salli kaikki musiikki: Laite toistaa kaikkea musiikkia.
  • Salli vain musiikki, jossa ei ole voimakasta kielenkäyttöä: Voit valita musiikkipalvelut, joilta laite toistaa musiikkia, joka ei sisällä voimakasta kielenkäyttöä.
  • Estä kaikki musiikki: Laite ei toista musiikkia lainkaan.

Uutiset

• Salli uutiset: Laite toistaa kaikki tuetut uutiset.
  • Estä uutiset: Laite ei toista uutisia lainkaan.

Podcastit

• Salli podcastit: Laite toistaa kaikkia tuettuja podcasteja.
  • Estä podcastit: Laite ei toista podcasteja lainkaan.

Puhelut

• Salli puhelut: Laite voi soittaa kaikkia ääni- ja videopuheluja.
  • Estä kaikki puhelut: Laite ei soita ääni- tai videopuheluja. Tämä ei estä kotona lähetettäviä ääniviestejä.

Google Assistantin vastaukset

• Salli vastaukset: Laite voi vastata millä tahansa tuetulla vastauksella.
  • Rajoita vastauksia: Laite vastaa vain yleisiin kysymyksiin esimerkiksi säästä, matematiikasta, määritelmistä ja muista yksinkertaisista faktoista.
  • Vinkki: Yksinkertaisia faktoja ovat esimerkiksi juhlapyhän alkamisajankohta tai kaupungin sijainti.

Actions on Google

• Salli kaikki toiminnot: Laite voi suorittaa minkä tahansa tuetun toiminnon.
  • Salli vain perheystävälliset toiminnot: Laite voi suorittaa vain kaikenikäisille perheenjäsenille sopivia Actions for Families ‑toimintoja.

Verkkosivustot

Tärkeää:

• Tämä suodatin on käytettävissä vain laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna. Jos linkität laitteelle, jossa on Assistant sisäänrakennettuna, alle 13-vuotiaalle (tai maakohtaisen vähimmäisiän täyttäneelle) lapselle kuuluvan valvotun tilin, internet voidaan estää, ellet salli verkkosivustoja.
  • Googlen laitteet, joissa on Assistant sisäänrakennettuna, voivat avata verkon SafeSearch-teknologialla, joka voi estää sopimattomat verkkosivustot. Tietyt kolmansien osapuolten laitteet eivät tue SafeSearchia.
  • Jos sallit verkkosivustoja näillä kolmannen osapuolen laitteilla, kolmannen osapuolen laitteita, joissa on Assistant sisäänrakennettuna, käyttävät henkilöt eivät voi selata verkkoa SafeSearchin avulla.
  • Salli verkkosivustot: Laite, jossa on Assistant sisäänrakennettuna, voi avata verkkosivustoja.
  • Estä verkkosivustot: Laite, jossa on Assistant sisäänrakennettuna, ei avaa verkkosivustoja.

Vinkki: Laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna, "Salli verkkosivustot" ‐asetus on oletuksena päällä, jos SafeSearch on käytössä, ja pois päältä, jos SafeSearch ei ole käytössä. Voit muuttaa verkkosivuston asetuksia Digitaalisen hyvinvoinnin asetusvalikosta.

YouTuben, YouTube Musicin ja YouTube TV:n suodattimien hallinta

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Valitse alareunasta Koti Home.
  3. Kosketa laitetta pitkään.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Laiteasetukset Settings ja sitten Ilmoitukset ja digitaalinen hyvinvointi ja sitten YouTube-asetukset.

YouTube Musicin ja YouTube-videoiden hakusuodattimet

Voit suodattaa YouTubesta mahdollisesti aikuisille tarkoitettua musiikkia ja videoita sekä itsellesi että laitteen tunnistamattomille käyttäjille. Lue lisää Youtuben rajoitetusta tilasta.

Kohdassa "Käytä Rajoitettua tilaa":

• Laita Rajoita minulle tällä laitteella päälle tai pois päältä.
  • Laita Rajoita tunnistamattomille käyttäjille tällä laitteella päälle tai pois päältä.

YouTube TV:n suodattimet

Tärkeää: YouTube TV on saatavilla vain Yhdysvalloissa. Lue lisää kanavien maantieteellisestä saatavuudesta.

Voit valita laitteen toistavan sinulle sisältöä, jonka ikärajoitus on YT-Y, YT-G, G tai PG.

Kohdassa "Suodata YouTube TV:n sisältöä", laita Suodata minulle päälle tai pois päältä.

Google Assistantin laittaminen pois päältä väliaikaisesti

Voit laittaa Laitepaussin päälle ja rajoittaa tilapäisesti kaiuttimen, laitteen, jossa on Assistant sisäänrakennettuna, tai Smart Clockin toimintaa.

Laitepaussin käyttöönotto

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Valitse alareunasta Koti Home.
  3. Kosketa laitetta pitkään.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Laiteasetukset Lisää ja sitten Ilmoitukset ja digitaalinen hyvinvointi ja sitten Digitaalinen hyvinvointi ja sitten Uusi aikataulu.

Laitepaussin aikataulun muuttaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Valitse alareunasta Koti Home.
  3. Kosketa laitetta pitkään.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Laiteasetukset Settings ja sitten Ilmoitukset ja digitaalinen hyvinvointi ja sitten Digitaalinen hyvinvointi.
  5. Valitse aikataulu, jota haluat muuttaa.
    • Valitse päivät, joina haluat Laitepaussin menevän päälle:
      1. Valitse päivät. Voit käyttää valmista aikataulua tai luoda oman aikataulun.
      2. Valitse Tallenna.
    • Näin voit valita Laitepaussin alkamis- ja päättymisajat:
      1. Valitse Laitepaussin alkamis- ja päättymisaika.
      2. Valitse Tallenna.

Mitä tapahtuu, kun Laitepaussi on päällä

• Laite ei vastaa useimpiin komentoihin tai kysymyksiin. Toimintojen keskeytys- ja peruutuskomennot toimivat yhä.
  • Et saa ilmoituksia laitteellesi.
  • Ohjelmat eivät toimi, ellet aloittanut niitä ennen kuin laitoit Laitepaussin päälle.
  • Ennen Laitepaussin alkua aloitetut toiminnot jatkuvat. Jos esimerkiksi aloitat musiikin toiston ennen kuin Laitepaussi alkaa, musiikki jatkuu, kunnes lopetat sen.
  • Voit asettaa herätyksen tai ajastimen tai kysyä aikaa.
  • Voit automatisoida kotia älylaitteiden komennoilla, esimerkiksi pyytämällä Assistantia sammuttamaan valot tai laittamaan ne päälle.