Gestionar la configuració de xarxa avançada al telèfon Android

Pots canviar la configuració de la xarxa, com ara les connexions automàtiques, l'accés d'ús mesurat, la configuració del servidor intermediari i molt més.

Important:

Controlar l'ús de dades amb una Wi‑Fi d'ús mesurat
  1. Connecta el telèfon o la tauleta a la xarxa Wi‐Fi.
  2. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  3. Toca Xarxa i Internet A continuació, Internet.
  4. Toca la xarxa Wi‑Fi a què estàs connectat.
  5. Toca Ús de la xarxa A continuació, Tracta com a xarxa d'ús mesurat.

Quan es recomana utilitzar una Wi‑Fi d'ús mesurat

Si la teva xarxa té límit de dades, pots configurar la Wi‑Fi d'ús mesurat. Si la teva xarxa és d'ús mesurat, pots controlar millor la quantitat de dades que utilitza el telèfon o la tauleta amb les baixades i altres aplicacions.
Consultar l’adreça MAC del teu telèfon
  1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca .
  3. Desplaça't cap avall fins a "Adreça MAC de Wi‑Fi".

Els dispositius amb Android 10 i versions posteriors tenen una altra adreça MAC. Per consultar-la:

1. Activa la Wi‑Fi.
  2. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  3. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  4. Al costat de la teva xarxa, toca Configuració Configuració.
  5. Desplaça't cap avall fins a "Adreça MAC aleatòria".
Consell: si configures controls parentals per a la teva xarxa, inclou les dues adreces MAC.
DNS privat

Important: de manera predeterminada, el dispositiu utilitza el DNS privat amb totes les xarxes que el poden fer servir. Recomanem mantenir-lo activat.

Per activar o desactivar el DNS privat o canviar-ne la configuració, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, DNS privat.
  3. Selecciona l'opció que vulguis:
    • Desactivat
    • Automàtic
    • Nom d'amfitrió del proveïdor de DNS privat
  4. Toca Desa.
Consell: el DNS privat protegeix només les preguntes i respostes del DNS; no protegeix res més.
Canviar més opcions de configuració de la Wi‑Fi
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, Internet.
  3. A la part inferior, toca Preferències de xarxa.
  4. Toca una opció. Les opcions varien en funció del telèfon i de la versió d'Android.
    • Activa la Wi‑Fi automàticament: activa la Wi‑Fi automàticament quan siguis a prop de xarxes desades. Obtén informació sobre les xarxes desades.
    • Notificació de xarxa oberta: rep una notificació quan no estigui disponible la connexió automàtica a xarxes obertes d'alta qualitat.
    • Configuració avançada
      • Instal·la certificats: els certificats digitals poden identificar el telèfon. Obtén informació sobre els certificats.
      • Wi‑Fi Direct: permet que el telèfon es connecti a altres dispositius compatibles amb Wi‑Fi Direct sense utilitzar cap xarxa.
      • Si utilitzes una versió anterior d'Android, també pots triar entre les opcions següents:

• Botó de WPS: activa Configuració protegida de Wi‑Fi (WPS) per a una xarxa compatible amb WPS.
        • PIN de WPS: introdueix el número d'identificació personal (PIN) de Configuració protegida de Wi‑Fi (WPS).