Instellingen snel wijzigen op je Android-telefoon

Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'.

Belangrijk:

Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.

'Snelle instellingen' openen

1. Als je de eerste paar instellingen wilt bekijken, swipe je omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Als je alle snelle instellingen wilt zien, swipe je nogmaals omlaag.

Instellingen in- of uitschakelen

• Tik op een instelling om deze aan of uit te zetten. Gedimde instellingen staan uit.
  • Tik op een instelling en houd deze vast als je meer opties voor de instelling wilt bekijken.

Een instelling toevoegen, verwijderen of verplaatsen

1. Swipe 2 keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik linksonder op Bewerken Bewerken.
  3. Houd je vinger op de instelling.
  4. Sleep de instelling naar de gewenste plek.
    • Als je een instelling wilt toevoegen, sleep je deze omhoog vanuit Houd vast en sleep om tegels toe te voegen.
    • Als je een instelling wilt verwijderen, sleep je deze omlaag naar Sleep hier naartoe om te verwijderen.

Tip:

• In sommige apps wordt gevraagd of je het app-icoon als tegel wilt toevoegen in het menu Snelle instellingen. Je kunt deze tegels op elk moment verwijderen of opnieuw toevoegen.
  • Als je verschillende instellingen hebt aangezet, worden iconen soms verborgen op je telefoon om schermruimte te besparen. Bovenaan het scherm van je telefoon staat een stip waarmee je de verborgen iconen kunt vinden.

Audio en video beheren

• Als je wilt zien wat er op je telefoon wordt afgespeeld, swipe je omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  • Als je de app wilt openen waarmee de media wordt afgespeeld, tik je op het deelvenster.
  • Als je meerdere media-apps gebruikt, swipe je naar rechts of links om de app te vinden.
  • Als je wilt wijzigen waar het geluid wordt afgespeeld, tik je rechtsboven in het deelvenster op de naam van je audioaccessoire (bijvoorbeeld Speakers of Pixel Buds).