Schermvergrendeling instellen op een Android-apparaat

Je kunt een schermvergrendeling instellen om je Android-telefoon of -tablet te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang. Telkens als je het apparaat aanzet of het scherm activeert, wordt je gevraagd het apparaat te ontgrendelen, meestal met een pincode, patroon of wachtwoord. Sommige apparaten kun je ontgrendelen met je vingerafdruk.

Belangrijk:

Een schermvergrendeling instellen of wijzigen

Belangrijk: Gebruik een pincode, patroon of wachtwoord om ervoor te zorgen dat je automatische en handmatige back-ups door de schermvergrendeling worden versleuteld. Meer informatie over hoe je een back-up van gegevens op je telefoon maakt of deze herstelt.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Tik op Schermvergrendeling om een type schermvergrendeling te kiezen.
    • Als je al een schermvergrendeling hebt ingesteld: je moet je pincode, patroon of wachtwoord invoeren voordat je een ander type vergrendeling kunt kiezen.
  4. Tik op de schermvergrendelingsoptie die je wilt gebruiken.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Schermvergrendelingsopties

Geen vergrendeling
  • Geen: Je telefoon blijft ontgrendeld. Deze optie biedt geen beveiliging, maar zorgt ervoor dat je snel naar het startscherm kunt gaan.
  • Vegen: Veeg met je vinger over het scherm. Deze optie biedt geen beveiliging, maar zorgt ervoor dat je snel naar het startscherm kunt gaan.
Standaardvergrendelingen
  • Pincode: Voer 4 of meer cijfers in, maar we raden een pincode van 6 cijfers aan voor betere beveiliging. Langere pincodes zijn meestal veiliger.
  • Patroon: Teken een eenvoudig patroon met je vinger.
  • Wachtwoord: Voer 4 of meer letters of cijfers in. Een sterk wachtwoord is de veiligste schermvergrendelingsoptie.

Over Ontgrendelen automatisch bevestigen

Met Ontgrendelen automatisch bevestigen hoef je niet op de Enter-toets te tikken om je telefoon te ontgrendelen. Als je dit wilt aanzetten, moet je een pincode van minstens 6 cijfers kiezen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de codelengte van pincodes die langer zijn dan 6 cijfers, niet visueel aangegeven op het scherm.

Je kunt automatisch bevestigen aan- of uitzetten als je pincode maar uit minstens 6 cijfers bestaat.

Belangrijk: Als je je aanmeldt voor Ontgrendelen automatisch bevestigen, kan de beveiliging van je apparaat afnemen.

Je kunt Ontgrendelen automatisch bevestigen instellen in Beveiligingsinstellingen.

1. Ga op je telefoon naar Instellingen.
  2. Tik op Beveiliging en dan Schermvergrendeling.
  3. Zet Automatisch bevestigen aan of uit.

Schermvergrendeling uitzetten

Belangrijk: Als je de schermvergrendeling uitzet, wordt je apparaat niet meer beschermd.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Als je al een vergrendeling hebt ingesteld, moet je je pincode, patroon of wachtwoord invoeren.
  4. Tik op Geen om de huidige schermvergrendelingsmethode te verwijderen.