Uuteen Android-laitteeseen vaihtaminen

Voit siirtää datasi uudelle Android-laitteelle toiselta laitteelta tai aloittaa alusta uudella Android-laitteella.

Tärkeää:

Ennen kuin aloitat

Google ja Android tukevat laitteiden vastuullista uudelleenkäyttöä ja kierrätystä. Lue lisää Googlen ympäristösitoumuksesta.

Vinkki: Ennen kuin kierrätät, lahjoitat tai teet vaihtohyvityksen vanhasta laitteesta, tyhjennä datasi ja suojaa henkilökohtaiset tietosi palauttamalla laitteen tehdasasetukset. Saat ohjeita datan poistamiseen, vaihtohyvitykseen ja kierrätykseen liittyen laitteen valmistajalta ja operaattorilta.

Android-laitteelta siirtyminen
  1. Käynnistä uusi laitteesi.
  2. Valitse Aloita. Jos Käynnistä-vaihtoehtoa ei näy, voit kopioida datan manuaalisesti.
  3. Varmista pyydettäessä, että yhdistät Wi-Fi-verkkoon.
  4. Valitse, haluatko kopioida sovelluksia ja dataa vanhalta laitteeltasi.
    • Jos sinulla on johto laitteiden yhdistämiseksi, kopioi datasi seuraamalla ohjeita näytöllä.
    • Jos sinulla ei ole johtoa:
      1. Valitse Eikö sinulla ole johtoa? ja sitten OK.
      2. Valitse Varmuuskopio Android-puhelimesta.
      3. Kopioi datasi seuraamalla ohjeita näytöllä.
iPhonesta vaihtaminen
  1. Käynnistä uusi laitteesi.
  2. Valitse Aloita.
  3. Varmista pyydettäessä, että yhdistät Wi-Fi-verkkoon.
  4. Valitse, haluatko kopioida sovelluksia ja dataa vanhalta laitteeltasi.
    • Suositus: Jos sinulla on johto laitteiden yhdistämiseksi, kopioi data näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.
    • Jos sinulla ei ole johtoa:
      1. Valitse Eikö sinulla ole johtoa? ja sitten OK.
      2. Valitse Käytätkö iPhone-laitetta?
      3. Kopioi datasi seuraamalla ohjeita näytöllä.
  5. Tarkista tekstiviestit, kuvat ja videot.
Datan palauttaminen pilvestä
Tärkeää: Jos sinulla ei ole vanhaa laitetta, datan palauttaminen edellyttää, että tiedät Google-tilisi ja salasanasi.
  1. Käynnistä uusi laitteesi.
  2. Valitse Aloita.
  3. Voit ottaa laitteen käyttöön ilman vanhaa laitetta seuraamalla ohjeita.
  4. Kirjaudu sisään Google-tilille ohjeiden mukaan.
Datan kopioiminen manuaalisesti

Tärkeää: Yllä olevat vaihtoehdot voivat auttaa palauttamaan eniten dataa. Jos mikään näistä vaiheista ei toimi, kokeile datan kopioimista itse.

Kontaktien synkronointi

• Jos käytät jo yhteystietoja Google-tililläsi, esim. Gmailissa, ne näkyvät kirjautumisen jälkeen automaattisesti uudella Android-laitteella.
  • Jos yhteystiedot on tallennettu SIM-kortille, lue lisätietoja niiden tuonnista.

Musiikin kopiointi

Lataa musiikkipalvelusovellus, kuten YouTube Music, Apple Music ja Spotify, uudelle laitteellesi ja musiikki synkronoidaan automaattisesti.

Kuvien, videoiden, tiedostojen ja kansioiden kopioiminen

Kalenteritapahtumien kopioiminen

Vinkki: Jos uusi laitteesi on Pixel, siirry Pixelin käyttöönotto-ohjeeseen.

Miten dataasi käsitellään tilin siirtämisen yhteydessä

Kun siirrät tilisi uudelle laitteelle, tiettyjä tietoja kerätään palveluiden tarjoamiseksi laitteellasi. Osa näistä toiminnoista käyttää Google Play Palveluita. Esimerkkejä kerättävistä tiedoista:

• Sähköpostiosoitteet sovellusten toimintoja varten: näytämme esimerkiksi tilien nimet puhelimen käyttöönoton aikana, jotta voit valita siirrettävät tilit
  • Käyttötiedot ja laite- tai muut tunnisteet analytiikkaa varten

Kerätty data salataan siirron aikana.

Muita lähteitä