Inloggen bij je apps en websites met toegangssleutels

Je kunt nu toegangssleutels gebruiken om in te loggen zonder een wachtwoord te gebruiken. Je hebt een biometrische sensor, zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning, een pincode of een patroon nodig om je identiteit te laten verifiëren en een toegangssleutel te maken. Je toegangssleutels worden opgeslagen en gesynchroniseerd door je wachtwoordmanager en je kunt ze gebruiken om op andere apparaten in te loggen.

Krijg meer inzicht in toegangssleutels:

Krijg binnen 4 minuten inzicht in toegangssleutels

Een toegangssleutel maken

Belangrijk: Als je een toegangssleutel voor een app of website wilt maken, moet je je eerst registreren bij die app of website. Niet alle apps of websites ondersteunen toegangssleutels.

1. Ga naar de app.
  2. Log in bij de app.
    • Misschien vraagt de app je of je een toegangssleutel wilt maken. Zo niet, dan ga je naar de app-instellingen.
  3. Tik op Een toegangssleutel maken.
  4. Check de informatie die is opgeslagen met de nieuwe toegangssleutel.
  5. Gebruik de schermontgrendeling van het apparaat om de toegangssleutel te maken.

Inloggen met toegangssleutel

Inloggen met toegangssleutel

1. Ga naar de app.
  2. Selecteer het account waarmee je wilt inloggen.
  3. Gebruik de schermontgrendeling van het apparaat om het inloggen af te ronden.

Hoe toegangssleutels werken met wachtwoordmanagers

Als je wilt inloggen op andere Android-apparaten, kun je toegangssleutels opslaan in Google Wachtwoordmanager of een wachtwoordmanager van derden, zoals Samsung Pass, Keeper of 1Password.

Zo selecteer je een wachtwoordmanager om toegangssleutels op te slaan:

1. Ga op je Android-apparaat naar Instellingen.
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts.
    • Je kunt ook zoeken naar Wachtwoord.
  3. Tik op de naam van de wachtwoordmanager.
  4. Selecteer de wachtwoordmanager die je wilt gebruiken.

Zo zet je een wachtwoordmanager aan om toegangssleutels voor te stellen als je inlogt:

1. Ga op je Android-apparaat naar Instellingen.
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts.
    • Je kunt ook zoeken naar Wachtwoord.
  3. Verschuif de schakelaar naast de wachtwoordmanager die je wilt aanzetten.