Een fysiek toetsenbord gebruiken met je tablet

Je kunt een fysiek toetsenbord dat geschikt is voor Android kopen en verbinden met je tablet. Hiermee kun je snel documenten samenstellen, e-mails schrijven en navigeren door de interface van je tablet.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 14 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie updatet

Een fysiek toetsenbord verbinden met je tablet

Zo verbind je een bluetooth-toetsenbord met je tablet:

1. Zet het toetsenbord in de koppelingsstand. Raadpleeg de instructies van de toetsenbordfabrikant voor hulp.
  2. Open Instellingen Instellingen op je apparaat.
  3. Tik op Instellingen en dan Verbonden apparaten en dan Nieuw apparaat koppelen.
  4. Tik naast Beschikbare apparaten op het toetsenbord dat je wilt verbinden.

De instellingen van je fysieke toetsenbord wijzigen

1. Open Instellingen Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Toetsenbord en dan Fysiek toetsenbord.
  3. Onder Fysiek toetsenbord:
    • Wijzig de indeling van het fysieke toetsenbord: Kies je huidige fysieke toetsenbord en dan kies de taal waarvoor je de indeling wilt wijzigen en dan kies een indeling.
  4. Wijzig een instelling onder Opties:
    • Schermtoetsenbord gebruiken: Zet dit aan als je je virtuele toetsenbord op het scherm van de tablet wilt houden wanneer het fysieke toetsenbord actief is.
    • Sneltoetsen: Tik hier voor een lijst met handige sneltoetsen.
    • Functietoetsen: Tik op deze instelling om het gedrag van toetsen van het fysieke toetsenbord te wijzigen, bijvoorbeeld Caps lock, Ctrl en Alt.

Tip: De taalinstellingen voor je schermtoetsenbord worden automatisch toegepast op je fysieke toetsenbord nadat je dit hebt verbonden met je tablet.

Touchpadinstellingen wijzigen

Als je fysieke toetsenbord een touchpad heeft, kun je de instellingen van de touchpad aanpassen nadat je het toetsenbord hebt verbonden met je tablet:

1. Open Instellingen Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Touchpad.
  3. Een instelling wijzigen:
    • Tikken om te klikken: Wanneer deze instelling aanstaat, kun je op je touchpad tikken om te selecteren (vergelijkbaar met klikken met de linkermuisknop).
    • Omgekeerd scrollen: Zet deze functie aan om content omhoog te laten gaan wanneer je omlaag scrollt.
    • Rechtsonder tikken: Zet deze functie aan voor toegang tot meer opties wanneer je rechtsonder op de touchpad tikt.
    • Snelheid van aanwijzer: Sleep van links naar rechts om de snelheid te wijzigen.