Apps en gegevens van een oud Android-apparaat naar een nieuw Android-apparaat kopiëren

Als je je nieuwe Android-apparaat instelt, kun je de gegevens van je oude Android-apparaat naar je nieuwe Android-apparaat overzetten.

Belangrijk:

• Als je gegevens van een oud Android-apparaat overzet naar een Pixel 8 of Pixel 8 Pro, ga je naar het Helpcentrum van de Pixel.
  • Samsung-apparaten bieden verschillende opties voor gegevensoverdracht. Meer informatie over Samsung Smart Switch
  • Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt
  • Je hebt een internetverbinding nodig om gegevens van het ene apparaat naar het andere te kopiëren. We raden je aan beide apparaten te verbinden met wifi.
  • Je kunt de kabel of draadloze optie gebruiken om gegevens over te zetten. Beide methoden ondersteunen dezelfde gegevens. Als je een kabel gebruikt, zorg je dat de kabel in beide apparaten past. Als de kabel niet past, moet je misschien een adapter kopen.
  • Je kunt gegevensoverdracht maar 1 keer uitvoeren. We raden je aan dit te doen tijdens de installatie, omdat de optie daarna misschien niet meer beschikbaar is.
  • Als je Android-telefoon wordt beheerd door een organisatie zoals een bedrijf of school, kun je misschien niet alle gegevens overzetten.

Voordat je je gegevens overzet

• Zorg dat beide telefoons zijn opgeladen.
  • Houd een simkaarttool bij de hand om simkaarten te wisselen.
  • Reserveer wat tijd. De gegevensoverdracht kan een paar minuten tot een paar uur duren.
  • Check de opslag op zowel je oude als je nieuwe apparaat. Als je niet genoeg opslagruimte op het nieuwe apparaat hebt, kun je kiezen welke gegevens je wilt overzetten.
  • Op Samsung-apparaten kun gegevens ook op andere manieren vanaf je oude telefoon kopiëren. Meer informatie over Samsung Smart Switch
Wat er tijdens het instellen wordt gekopieerd
  • Apps en bepaalde app-gegevens
  • Muziek
  • Foto's
  • Video's
  • Contacten die op je telefoon of simkaart zijn opgeslagen
  • Sms'jes
  • De meeste telefooninstellingen (verschilt per telefoon en Android-versie)
  • Multimedia in sms'jes
  • Achtergrond
  • Gespreksgeschiedenis
Wat er tijdens het instellen niet wordt gekopieerd
  • Downloads, zoals pdf-bestanden
  • Foto's, video's en muziek in verborgen mappen
  • Apps die niet afkomstig zijn uit de Google Play Store.
  • Gegevens van apps die niet gebruikmaken van Android-back-ups
  • Andere accounts dan Google-accounts (en de bijbehorende gegevens)
  • Contacten en agenda's die zijn gesynchroniseerd met andere services dan Google
  • Ringtones
  • Bepaalde telefooninstellingen (dit verschilt per telefoon en Android-versie)

Stap 1: Zet je Android-apparaat aan

Zet je Android-apparaat aan en tik op Starten.

Tip: Je kunt de taal en visuele instellingen van je telefoon wijzigen als dat nodig is.

Stap 2: Maak verbinding met wifi of een mobiel netwerk

1. Als je verbinding wilt maken met wifi, maak je een keuze uit de lijst met beschikbare netwerken wanneer daarom wordt gevraagd.
  2. Als je je gegevensnetwerk wilt aanzetten, plaats je de simkaart of download je de e-simkaart van je provider.

Tip:

• We raden je aan beide stappen uit te voeren. Er is echter maar één van beide stappen vereist voor gegevensoverdracht, zolang je maar een internetverbinding hebt.
  • We raden je aan beide telefoons te verbinden met een actief internetnetwerk als je je nieuwe Android-apparaat instelt.

Stap 3: Kopieer je apps en gegevens

Tik op Kopiëren om apps en gegevens naar je nieuwe Android-apparaat te kopiëren.

Met een kabel (aanbevolen)

Volg de instructies op het scherm om beide apparaten met een kabel te verbinden.

Belangrijk: Als je geen compatibele kabel hebt, moet je misschien een adapter gebruiken of de draadloze methode gebruiken.

1. Tik op je oude apparaat op Kopiëren.
    • Voor een completere gegevensoverdracht raden we je aan in te loggen op je Google-account.
  2. Kies wat je wilt kopiëren.
  3. Tik op Kopiëren.
  4. Als de kopie wordt gemaakt, toont je nieuwe apparaat het bericht Je gegevens kopiëren… en als de kopie is afgerond, staat op het oude apparaat het bericht Kopiëren afgerond.
    • Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die je overzet, kan dit proces enkele minuten tot meer dan een uur duren.

Tip:

• Als je WhatsApp hebt geïnstalleerd, worden chats en gegevens vanuit de cloud hersteld nadat je bent ingelogd op je nieuwe Android-apparaat en de app hebt geopend.
  • Als je WhatsApp-chats en -gegevens wilt herstellen, moet je eerst WhatsApp-back-ups aanzetten op je oude apparaat.
Via een wifi-verbinding

Als je geen compatibele kabel of adapter hebt, kun je je apps en gegevens nog steeds kopiëren via een draadloze verbinding.

Op je nieuwe apparaat

1. Tik op Geen kabel als je wordt gevraagd een kabel te zoeken.
  2. Tik op Volgende als Draadloos overzetten wordt getoond.
  3. Voer op je oude apparaat je pincode in.

Op je oude apparaat

1. Open de Google-app op je oude apparaat.
  2. Zoek naar mijn apparaat instellen.
  3. Tik op Volgende.
  4. Bij de melding 'Aan de slag', tik je op Volgende.
  5. Check of de vormen en cijfers op beide telefoons overeenkomen.
  6. Tik op Volgende en dan Kopiëren.
    • We raden je om in te loggen op je Google-account.
  7. Kies de apps en gegevens die je wilt kopiëren
  8. Wacht tot de gegevens zijn gekopieerd. Je krijgt een bericht dat het kopiëren is afgerond.

Tip:

• Als je WhatsApp hebt geïnstalleerd, worden chats en gegevens vanuit de cloud hersteld nadat je bent ingelogd op je nieuwe Android-apparaat en de app hebt geopend.
  • Als je WhatsApp-chats en -gegevens wilt herstellen, moet je eerst WhatsApp-back-ups aanzetten op je oude apparaat.
Gegevens herstellen via Google One

Als je het oude apparaat niet bij de hand hebt, kun je herstellen vanuit een eerdere back-up van je oude apparaat die is opgeslagen in je Google-account. Meer informatie over hoe je een back-up van gegevens op je Android-apparaat maakt of deze herstelt

• Tik op Volgende als je wordt gevraagd of je apps en gegevens wilt kopiëren.
  • Als je wordt gevraagd een USB-kabel aan te sluiten, tik je linksonder op Past de kabel niet? of Geen adapter?.
  • Als je back-ups van meerdere apparaten hebt, wordt je misschien gevraagd de gewenste back-upversie te selecteren.
    1. Je wordt misschien gevraagd de pincode voor je oude apparaat in te voeren ter bevestiging.
    2. Selecteer de typen gegevens die je wilt herstellen vanuit je Cloud-back-up.
    3. Tik op Herstellen.

Tip: Als je back-ups wilt vinden die kunnen worden hersteld, moet je back-ups aanzetten op je oude apparaat.