Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Checken of je Android-camera of -microfoon aan- of uitstaat

Als je camera of microfoon door een app wordt gebruikt, krijg je een melding op je Android-telefoon. Je kunt bepalen welke apps toegang hebben tot je telefoon.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 12 en hoger. Meer informatie over hoe je onze Android-versie checkt

Zo check je wanneer je camera en microfoon aanstaan:

1. Als apps je camera of microfoon gebruiken, zie je rechtsboven in het scherm een groene indicator.
  2. Swipe omlaag en tik op de indicator.
    • Tik één keer om te checken welke app of service je camera of microfoon gebruikt.
    • Tik nogmaals om rechten te beheren.

Je camera of microfoon aan- of uitzetten

Als je de camera en microfoon wilt aan- of uitzetten, swipe je omlaag en tik je op de camera- of microfoonbediening.

Tips:

• Omlaag swipen werkt misschien niet op alle apparaten.
  • Als je problemen ondervindt met de toegang tot de camera of microfoon, moet je de blokkering opheffen.

Je camera en microfoon beheren in Snelle instellingen

Je kunt de camera- en microfoonbediening ook openen via de tegels voor Snelle instellingen.

1. Swipe 2 keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op de tegel van de camera of microfoon om de toegang tot de camera en microfoon uit te zetten.
    • Als je de tegels voor Snelle instellingen niet ziet, tik je onderaan Snelle instellingen op Bewerken Bewerken of Toevoegen Toevoegen.
    • Tik op de tegel en sleep deze om deze toe te voegen aan je Snelle instellingen.

Gerelateerde bronnen

App-rechten wijzigen op je Android-telefoon

Uw Android-versie checken en updaten