Je apparaatlogboeken beheren op Android

Apparaatlogboeken bevatten informatie die is geregistreerd door het systeem en de apps op je apparaat. Deze logboeken worden tijdelijk opgeslagen en worden op voortschrijdende basis verwijderd.

Standaard hebben alle apps toegang tot de app-logboeken die ze maken en hebben Google en de fabrikant van je apparaat ook toegang tot de informatie die nodig is voor doeleinden zoals systeemprestaties, updates, onderhoud en beveiliging.

Sommige apps en services hebben ook toegang tot alle apparaatlogboeken . Dit is een uitgebreidere set logboeken waarmee apparaatfabrikanten en app-ontwikkelaars de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun apparaten en apps kunnen verbeteren. De fabrikant van je apparaat kan je bijvoorbeeld vragen om doorlopende toegang tot alle apparaatlogboeken om de kwaliteit en betrouwbaarheid van een apparaat te verbeteren.

Wat apparaatlogboeken kunnen bevatten

Belangrijk: Geef alleen apps die je vertrouwt toegang tot alle apparaatlogboeken.

Apparaatlogboeken bevatten meestal beperkte technische informatie, maar het is mogelijk dat deze logboeken informatie bevatten zoals de apps die je op je apparaat hebt geïnstalleerd, je gebruik van die apps, gebruikers- of apparaat-ID's, of andere informatie over app-activiteit.

Als een app op Android 13 toegang wil tot apparaatlogboeken voor goedgekeurde toepassingen, zoals app-feedback of bugrapporten, vraagt het systeem je of je de app eenmalig toegang tot deze uitgebreidere set logboeken wilt geven.

Ook als je geen toegang tot alle apparaatlogboeken geeft als het systeem hierom vraagt, hebben Google, de fabrikant van je apparaat of app-ontwikkelaars misschien nog steeds toegang tot bepaalde logboeken of vergelijkbare informatie. Als de instelling Gebruiks- en diagnostische gegevens van je apparaat bijvoorbeeld aanstaat, stuurt het apparaat informatie naar Google over hoe je het apparaat gebruikt en hoe het apparaat presteert.

Technische gegevens
De woordgroep 'alle apparaatlogboeken' verwijst naar de volledige inhoud van de logboekbuffers die worden beheerd door het systeemproces logd. Apps hebben misschien nog steeds toegang tot een subset van logboeken, bijvoorbeeld het gebeurtenislogboek, ook als je geen toegang tot alle apparaatlogboeken hebt gegeven.

Apparaatlogboeken op je Android-apparaat beheren

Je kunt het verzoek van een app om toegang tot alle apparaatlogboeken toestaan of weigeren.

Android 12 en hoger

Als een app toegang vraagt tot alle apparaatlogboeken, wordt je gevraagd het toegangsverzoek goed te keuren of te weigeren.

• Tik op Eenmalige toegang toestaan om toegang te geven tot alle apparaatlogboeken.
  • Tik op Niet toestaan om de toegang tot alle apparaatlogboeken te weigeren.