Laitelokit Android-laitteilla

Laitelokit sisältävät tietoja, jotka järjestelmä ja sovellukset ovat tallentaneet laitteelle. Lokit tallennetaan väliaikaisesti ja poistetaan vaiheittain.

Kaikilla sovelluksilla on oletuksena pääsy sovelluslokeihin, jotka ne luovat. Googlella ja laitteen valmistajalla voi myös olla pääsy tietoihin, joita tarvitaan esimerkiksi järjestelmän toimintaan, päivityksiin, ylläpitoon ja tietoturvaan.

Joillakin sovelluksilla ja palveluilla voi myös olla pääsy kaikkiin laitelokeihin – laajempi lokijoukko, jonka avulla laitevalmistajat ja sovelluskehittäjät voivat parantaa laitteiden ja sovellusten laatua ja luotettavuutta. Laitteen valmistaja voi esimerkiksi pyytää jatkuvaa pääsyä kaikkiin laitelokeihin voidakseen tehdä parannuksia laitteiden laatuun ja luotettavuuteen.

Mitä laitelokit voivat sisältää

Tärkeää: Salli pääsy kaikkiin laitelokeihin vain sovelluksille, joihin luotat.

Laitelokit sisältävät yleensä rajoitettua teknistä tietoa, mutta ne voivat myös sisältää tietoa esimerkiksi laitteelle asennetuista sovelluksista, siitä milloin käytät kyseisiä sovelluksia, käyttäjien tai laitteiden tunnisteita tai muita sovellustoimintatietoja.

Android 13:lla järjestelmä kysyy, haluatko antaa sovellukselle kertaluontoisen pääsyn laajempaan lokijoukkoon, jos sovellus yrittää saada pääsyn kaikkiin laitelokeihin hyväksytyissä käyttötapauksissa, esim. palautteen antamiseksi sovelluksesta tai virheraportointia varten.

Vaikka et antaisi pääsyä kaikkiin laitelokeihin nähdessäsi järjestelmän kehotteen, Google, laitteen valmistaja tai sovelluskehittäjät voivat silti saada pääsyn joihinkin lokeihin tai vastaaviin tietoihin. Jos esimerkiksi käyttö‑ ja diagnostiikkatiedot ‐asetus on käytössä, laite lähettää Googlelle tietoa laitteen käytöstä ja toiminnasta.

Tekniset tiedot
Ilmaisu "kaikki laitelokit" tarkoittaa lokipuskurien (joita ylläpidetään järjestelmäprosessin lokeilla) koko sisältöä. Sovelluksilla voi olla pääsy myös lokien osajoukkoon, esimerkiksi tapahtumalokiin, vaikka et antaisi pääsyä kaikkiin laitelokeihin.

Laitelokien ylläpito Android-laitteella

Voit sallia tai hylätä sovelluksen pyynnön saada pääsy kaikkiin laitelokeihin.

Android 12 ja uudemmat

Jos sovellus pyytää pääsyä kaikkiin laitelokeihin, sinua pyydetään hyväksymään tai hylkäämään pääsyoikeuspyyntö.

• Anna pääsy kaikkiin laitelokeihin valitsemalla Salli kertaluonteinen pääsy.
  • Hylkää pääsy kaikkiin laitelokeihin valitsemalla Älä salli.