Muziek en video vanaf je telefoon casten naar een apparaat

Je kunt muziek en video overzetten en bedienen op verbonden apparaten. Op je Android-apparaat worden de mediabedieningsopties geopend op het vergrendelscherm en het meldingenpaneel als er een actieve mediasessie is. Tik op de uitvoerschakelaar om deze te openen.

Met de uitvoerschakelaar kun je media op je telefoon naar verschillende cast-apparaten casten, waaronder:

• Bluetooth-apparaten
  • Cast-speakers
  • Smartdisplays (bijv. Nest Hub, Nest Hub Max, Nest Hub (2e generatie))
  • Chromecast-apparaten en apparaten met Google TV
  • Spotify Connect-apparaten

Voordat je gaat casten

Verbind je telefoon of tablet met een wifi-netwerk. Het apparaat moet verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk als je cast-apparaten.

Audio of video casten

Zo zet je muziek of video van je telefoon of tablet over naar een speaker of scherm:

1. Speel de gewenste content af in je voorkeursapp.
    • Zorg dat de telefoon of tablet die je voor het casten gebruikt met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden als je speaker of scherm.
  2. Tik in het vergrendelscherm of het meldingenpaneel op je telefoon of tablet rechtsboven in de mediabedieningsopties op de uitvoerschakelaar .
  3. Selecteer in de uitvoerschakelaar het gewenste apparaat in de lijst met cast-apparaten.
    • Nadat je je cast-apparaat hebt geselecteerd, wordt de media afgespeeld op je cast-apparaat.

Tip: Je kunt het volume wijzigen op de speaker of het weergaveapparaat waarnaar je cast.

Afspelen hervatten op je telefoon

1. Tik rechtsboven in de mediabedieningsopties op de uitvoerschakelaar .
  2. Selecteer Deze telefoon in de uitvoerschakelaar om het afspelen te hervatten op je telefoon.

Spotify openen vanuit de Android-mediaspeler

Zo open je Spotify:

• Via de hoofdpagina van de Android-mediaspeler: Tik rechtsboven op het apparaaticoon.
  • Vanuit een jamsessie: Tik op Mensen .
  • Vanuit een castsessie: Tik op Audiosignaal .

Tip: Als je een foutmelding krijgt, tik je op Hulp voor meer informatie.

Hulp bij cast-apparaten

Je kunt hulp krijgen bij je cast-apparaten en andere veelgestelde vragen.

Er worden geen cast-apparaten getoond in de mediabediening

Er worden geen cast-apparaten vermeld vanwege een van de volgende redenen:

• Je Android-apparaat is niet verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je cast-apparaten.
  • Je app moet eerst een update uitvoeren.
  • Het apparaat waarnaar je wilt overdragen, is geen cast-apparaat.

Cast-apparaten worden getoond voor sommige apps maar niet voor andere

Je apps ondersteunen deze functie nog niet of zijn misschien niet up-to-date.

Er zijn in de app verschillende apparaten beschikbaar voor overdragen

Deze apparaten zijn misschien geen cast-apparaten. Er zijn andere typen apparaten waarmee je via bepaalde apps media kunt overdragen zonder dat dit cast-apparaten zijn.

De mediabediening is niet beschikbaar of wordt grijs weergegeven

Het apparaat waarnaar je media hebt overgedragen, is misschien geen cast-apparaat. Als je media vanuit je app naar een niet-ondersteund apparaat overdraagt, kun je de uitvoerschakelaar niet gebruiken om die media over te dragen.