Sovelluksen kielen vaihtaminen Android-puhelimella

Voit muuttaa yksittäisen sovelluksen kieltä laitteeen asetuksista.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 14 ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Tietyn sovelluksen kieliasetuksen muuttaminen

Tärkeää: Sovellukset, jotka on määritetty käyttämään järjestelmän oletusasetusta, käyttävät listan ensimmäistä tuettua kieltä.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmäja sitten Kieletja sitten Sovellusten kielet.
  3. Valitse sovellus, jonka kieltä haluat muuttaa.
  4. Valitse kieli.

Vinkki: Voit vaihtaa kieltä vain sovelluksissa, jotka tukevat kielen valitsemista.

Ratkaisuja sovelluksen kieliominaisuuden ongelmiin

Kaikki kielet ‐kohdassa näkyy tietyn sovelluksen tukemat kielet. Päivitä sovellus, jotta näet ajantasaiset tuetut kielet.

Jos muutat sovelluksen asetusta, mutta kieli ei muutu

Jos valitset kielen, mutta sovelluksen kieli ei muutu, kokeile näitä keinoja:

• Käynnistä sovellus uudelleen.
  • Varmista, että laite on yhteydessä internetiin. Jos laite ei ole yhteydessä internetiin vaihtaessasi sovelluksen kieltä, se ei välttämättä päivity.
  • Lisää kieli toissijaiseksi kieleksi ja yritä sitten uudelleen:
    1. Avaa Asetukset-sovellus Android-laitteella.
    2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa ja sitten Kielet.
    3. Lisää kieli toissijaiseksi kieleksi.
    4. Avaa Asetukset-sovellus uudelleen muutaman minuutin kuluttua.
    5. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa ja sitten Sovellusten kielet.
    6. Valitse sovellus, jonka kieltä haluat muuttaa.
    7. Valitse kieli.

Jos kieliominaisuus ei vieläkään toimi, tiedot sovelluksen tukemista kielistä eivät välttämättä ole ajantasaisia.

Vinkki: Varmista, että sinulla on sovelluksen uusin versio.

Jos sovellusta ei löydy sovellusluettelosta

Jotkin sovellukset eivät tue tätä kieliominaisuutta. Vain sovellukset, joiden kehittäjät ovat ottaneet ominaisuuden käyttöön, näkyvät sovellusluettelossa.

Jos sovellukseen on jäänyt päälle kieli, joka ei ole järjestelmän kieli, voit ehkä nollata sovelluksen . Joissakin sovelluksissa kieltä voi muuttaa vain sovelluksen tai sovelluskohtaisen tilin kautta.

Alueellisten asetusten valitseminen

Tärkeää: Alueelliset asetukset ovat käytettävissä vain Android 14:ssä ja sitä uudemmissa versioissa.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja sitten Alueelliset asetukset.
  3. Valitse alueelliset asetukset seuraavien perusteella:
    • Lämpötila: Valitse haluamasi lämpötilayksikkö, kuten Celsius tai Fahrenheit.
    • Viikon ensimmäinen päivä: Aseta haluamasi viikon ensimmäinen päivä, esimerkiksi sunnuntai tai maanantai.
    • Numeroasetukset: Voit vaihtaa numerointijärjestelmää kielillä (esim. arabia), joissa käytetään useampaa kuin yhtä numerointijärjestelmää. Tämä kohde näkyy vain kielillä, joilla on usein käytössä useita numerointijärjestelmiä.

Vinkkejä:

• Alueelliset oletusasetukset perustuvat järjestelmän ja sovellusten kieliasetuksiin. Esimerkiksi amerikanenglannissa (Yhdysvallat) usein käytetty lämpötilayksikkö on Fahrenheit ja viikon ensimmäinen päivä on sunnuntai. Englannissa (Yhdistynyt kuningaskunta) ne ovat Celsius ja maanantai.
  • Voit myös valita haluamasi sääyksikön useissa Googlen palveluista.
    1. Avaa Google-sovellus.
    2. Napauta sääpalaa.
    3. Napauta sääkortista Valikko Lisää.
    4. Valitse haluamasi lämpötilayksikkö.