Overzicht van gegevens delen en veiligheid voor digitale autosleutels

Meer informatie over wat Google deelt met je auto- en telefoonfabrikanten

Google kan bepaalde gegevens delen met de fabrikanten van je auto en telefoon om je de digitale-autosleutelservice voor je auto te kunnen bieden. De fabrikanten van je auto en telefoon kunnen deze gegevens gebruiken in overeenstemming met hun privacybeleid.

We delen een account-ID en informatie over de services die je gebruikt met je autofabrikant, zoals:

• De aanmaak van je sleutel
  • De ID voor je sleutel
  • De naam die je aan je sleutel hebt gegeven
  • De verwijdering van je sleutel

Afhankelijk van het model van je telefoon kunnen we ook gegevens delen met de fabrikant van je telefoon om te zorgen dat je telefoon werkt met je auto en dat de sleutel goed kan worden ingesteld en beheerd op je apparaat, zoals:

• De ID voor je automodel
  • De ID voor je sleutel
  • Je instellingen voor digitale sleutels, bijvoorbeeld of je wilt vereisen dat je telefoon ontgrendeld is om de sleutels te kunnen gebruiken

Meer informatie over hoe je je digitale autosleutel veilig gebruikt

Overzicht en veiligheidswaarschuwing

Met de digitale autosleutel kun je je mobiele apparaat gebruiken om je voertuig te vergrendelen, te ontgrendelen en te starten, vergelijkbaar met een fysieke autosleutel.

De digitale autosleutel vereist een verbinding tussen je voertuig, mobiele apparaat en Google-account. Omdat de verbinding mogelijk niet altijd beschikbaar is, moet je je fysieke autosleutel meenemen voor het geval je deze nodig hebt om je voertuig te gebruiken.

Je digitale sleutel verantwoord gebruiken

Gebruik de digitale autosleutel alleen als dat veilig kan. Het is jouw verantwoordelijkheid om gepaste voorzorgsmaatregelen te nemen bij gebruik van de digitale autosleutel. Test de sleutel bijvoorbeeld om te checken of deze goed werkt met je mobiele apparaat of voertuig. Volg de instructies van de autofabrikant om te zorgen dat je een back-upplan hebt voor het geval de digitale autosleutel niet goed werkt. Het is ook jouw verantwoordelijkheid om je te houden aan alle toepasselijke verkeers-, parkeer- en gerelateerde wetten.

Je autosleutel beschermen

Jij bent ervoor verantwoordelijk je digitale autosleutel te beschermen en de beveiligingsfuncties van je mobiele apparaat te onderhouden, waaronder apparaatvergrendeling, wachtwoorden voor schermvergrendeling en andere relevante beveiligingsfuncties.

Eigendom overdragen

Voordat je je telefoon of voertuig verkoopt of overdraagt aan iemand anders, moet je alle gekoppelde digitale autosleutels verwijderen. Als je een voertuig koopt, moet je ervoor zorgen dat de vorige eigenaar geen toegang heeft tot een digitale autosleutel voor het voertuig. Neem voor meer informatie contact op met de fabrikant van het voertuig.