Välja hur Google använder din delade data

Appar på enheten kan dela data med ett anpassningsindex som lagras på din enhet. Detta index kan sedan användas i Google-appar som Google Sök och Assistent för att ge dig bättre rekommendationer och förslag. Du kan välja vilken appdata i indexet som ska användas för att anpassa din upplevelse i Googles appar.

Om du har Webb- och appaktivitet aktiverat för Google-kontot kan Google ändå spara viss appaktivitet i kontot att anpassa upplevelsen med, även om du inte beviljar Google-appar åtkomst till datan i indexet. Läs mer om att hitta och styra webb- och appaktivitet.

Ändra anpassningsinställningarna

1. Öppna Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google följt av Anpassa med hjälp av delad data.
  3. Välj bredvid varje app eller annan källa om datan i indexet får användas för anpassning.