Measurement Protocol

Een standaardset regels die wordt toegepast om gebeurtenissen te verzamelen en rechtstreeks naar de servers van Google Analytics te sturen.

Met het Measurement Protocol kunt u gegevens naar Analytics sturen via apparaten met een internetverbinding, zoals kiosk- of verkooppuntsystemen die een aanvulling vormen op uw website of app. Via Measurement Protocol kunt u op een andere manier gegevens versturen dan via gtag, Google Tag Manager en de Firebase SDK's. Als u deze methoden implementeert, worden gebeurtenissen automatisch naar Analytics gestuurd, maar met Measurement Protocol moet u gebeurtenissen handmatig programmeren. Met Measurement Protocol kunt u niet alleen nieuwe gebeurtenissen sturen, maar ook informatie toevoegen aan gebeurtenissen die u eerder heeft verzameld via gtag, Google Tag Manager en de Firebase SDK's.

Gerelateerde bronnen

Meer informatie over hoe u API-geheimen genereert voor het Measurement Protocol.

Lees meer informatie over het Measurement Protocol op Google Developers.